Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Koçal, açıklamasında gündemde bulunan açılım paketine de değinerek, “Bu projeleri yürütenlere çanak tutmak isteyen bazı aymazlar ise son zamanlarda içi boş olan bir “açılım paketi” yarışına girmişlerdir.

Aslında bu yarışı başlatan hükümetin hiçbir somut önerisi yoktur kendi yandaşları dışında herkese saldıran ve sataşan bir tavırla işi götürmek istemektedir. Amacının çözüm değil kavga etmek istediği açıktır” dedi.

Koçal, şunları kaydetti:

“Ulusal Kurtuluş mücadelemizin dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos zaferinin 87. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

Milletimiz 30 Ağustos zaferi ile; kutsal vatan sevgisini ve özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu, şartlar ne olursa olsun ulus birliğini ve üniter yapısını koruyacağını ortaya koymuştur.

Bu zaferin ardından gücünü büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden alan demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu zafer Lozan’da tescillenmiştir.

Ancak Lozan’ı içine sindiremeyen. Sevr’i hortlatmak isteyen unsurlar ulusumuzun birliğini, Cumhuriyetimizin laik ve demokratik yapısıyla çağdaş kazanımlarını yok etmek ve böylece üniter yapısını bozmak isteyenler planlar ve projeler üretmektedir.

Bu projeleri yürütenlere çanak tutmak isteyen bazı aymazlar ise son zamanlarda içi boş olan bir “açılım paketi” yarışına girmişlerdir.

Aslında bu yarışı başlatan hükümetin hiçbir somut önerisi yoktur kendi yandaşları dışında herkese saldıran ve sataşan bir tavırla işi götürmek istemektedir. Amacının çözüm değil kavga etmek istediği açıktır.

Fakat herkes bilmelidir ki bu hükümetin sonu gelmiştir. Sadece kendi siyasi çıkarlarına ve yandaşlarını düşünen, devletin ve milletin bölünmesine zemin hazırlayan, insanları fakirleştiren, yolsuzluklara göz yuman, varlıklarımızı bir bir satan, mecliste ihanet yasaları çıkartan, emekliyi, esnafı, köylüyü, çalışanı öksüz bırakan bu hükümet siyasi iradesini kullanamaz ve aciz duruma düşmüştür.

Bütün bu durumlar karşısında Cumhuriyet Halk Partisi devletimizin ve ulusumuzun üniter yapısını sonsuza kadar yaşatmaya Cumhuriyetimizi ve devrimleri korumaya kararlıdır. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır.

Bu duygularla 30 Ağustos zafer bayramının kazanılmasını sağlayan Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını saygıyla kutluyorum.”