Koçal, Gökçebey, Hacımusa ve Karapınar beldesinde yaşanan sel felaketi sonrasında selzedeleri ziyaret ettiğini belir-terek, bu felaketin DSİ projelerinde akarsu yataklarının taşkınlar düşünülmeden yapılmasından kaynaklandığını söyledi.

Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde Gökçebey ile Hacımusa ve Karapınar Beldesinde meydana gelen sel felaketini ve nedenlerini, bu konu hakkında DSİ'nin projesinin olup olmadığını sordu.
"Aslında bu felaket; DSİ. Projelerinde Akarsu yataklarının taşkınlar düşünülmeden yapılmasından kaynaklanmıştır" diyen Koçal, bölge insanının var olan her şeyini kaybettiğini, şuanda bir kaşık suya bile muhtaç olduklarını ifade etti.
Koçal, sel felaketinin ardından yayınladığı soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bölge halkına afet fonundan acil ayni ve nakdi yardım yapmayı düşünüp düşünmediklerini sordu.
Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, sel felaketi yaşanan Gökçebey ile Hacımusa ve Karapınar Beldesini ziyaret ettiğini selden sonraki beşinci gün hala yerleşim alanlarının temizlenemediğini vurguladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"15 Temmuz 2009 Çarşamba gecesi Zonguldak İli Gökçebey İlçe merkezi ve Hacımusa Beldesi, 17 Temmuz da Çaycuma Karapınar Beldesinde meydana gelen sel felaketi çok büyük zararlara neden olmuştur. Bölgede yüzlerce iş yeri, yüzlerce konut ile ekili ve dikili alanlar sular altında kalmıştır.
Aslında bu felaket; DSİ. Projelerinde Akarsu yataklarının taşkınlar düşünülmeden yapılmasından kaynaklanmıştır. Oysa 1991 yılında Gökçebey merkezde aynı felaket yaşanmış 1998'de de tekrar etmiştir. Bu defa köprü ve menfez geçişleri yine adeta taşkına davetiye çıkartmıştır.
16 Temmuz Perşembe günü Gökçebey'i ziyaretimde karşılaştığım manzara; İlçe merkezinin yerleşim alanının %80'ninden 1 ile 2 m. Yüksekliğindeki taşkın izleri olayın boyutunu yeterince açıklıyor. Yerleşim alanlarının alt ve üst yapıları kadar esnaf ve halkın malı mülkü heba olmuştur. 
Özetle, bölge insanı var olan her şeyini kaybetmiştir. Şu anda bir kaşık suya muhtaçtır.
Akarsu yatakları üzerindeki köyler ve Hacımusa Beldesi ile Çaycuma Karapınar Beldesi de selden zarar gören yerleşim alanlarıdır.
Selin sürüklediği alüvyonlar ve çamurların temizlenebilmesi için çevre belediyelerin yardımlaşma ve dayanışma içindeki katkıları yetersiz kalmaktadır. Selden sonraki beşinci gün (20.07.2009) hala yerleşim alanlarının yarısı bile temizlenememiştir.
Bölge halkı defalarca yaşadığı bu sel felaketlerinden dolayı yönetimlere kırgın ve kızgındır.
Yaşanan afetin boyutlarının yeterince anlaşılmadığı yöre halkının tekrar kaderine terk edileceği kaygısı giderilmemiştir. Bu nedenlerle;
1- Bir taraftan bölgedeki zarar tespiti yapılırken diğer yandan insanların normal yaşama dönmesi ve günlük ihtiyaçların karşılanması için, yöre Belediyeleri ile esnaf ve halka afet fonundan acil herhangi bir ayni ve nakdi yardım yapmayı düşünüyor musunuz?
2- Esnafın, köylünün ve çiftçinin zararlarını tespit ettikten sonra zararların tamamını karşılamayı düşünüyor musunuz?
3- Gökçebey merkez ve Hacımusa Belediyesi, Çaycuma'nın Karapınar Beldesi de yol, Kanalizasyon ve içe suyu şebekeleri harap vaziyettedir. Belediyelerin zararlarını nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?
4- Sel felaketlerine karşı yetersiz olan Akarsu yataklarının ıslahı konusunda bölgenin yeniden projelendirilmesini düşünü yomusunuz? DSİ'nin bu bölgenin sel felaketlerinden korunması için bir proje çalışması var mıdır?"