CHP Zonguldak İl Başkanlığı, önceki akşam Düş Konağı'nda basınla iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine; CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkan Vekili İdris Şahin, İl Başkanı Osman Yayla, Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek, İl Genel Meclisi Üyesi Turan Oral, Belediye Meclis Üyesi Bahattin Arı katıldı.
CHP İl Başkanı Osman Yayla, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, "Ramazan ayının ve iftarların Zonguldak'a, ülkemize insanlık alemine barış, hoşgörü, dostluk ve aydınlık günler getirmesini temenni ediyorum" dedi.
Milletvekili Ali Koçal da, Zonguldak ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
"KÖYLERİN ORTAK MALI"
Koçal, köylerde bulunan 437 okulun satışa çıkarılmasını son derece anlamsız bir olay olarak değerlendirdiğini belirterek, "Türkiye'nin geleceğini karartma adına yapılmış bir pranga olarak değerlendiriyorum. Köy muhtarlarımız, köylerine bu okulları yaptırabilmek için çok büyük mücadeleler verdiler. Bu okulların çoğu yerini köylüler verdi. Köylerin ortak malıdır. Öğrencisinin olmaması gayet doğaldır. Çünkü Zonguldak'tan göç var. Bu 437 okulun satışının planlanmış olması demek 437 köyde Türk Bayrağı dalgalanmayacak, milli bayramlar yapılmayacak, kültür merkezi olmayacak demektir. Türkiye adına vahim bir tablodur. Biz CHP olarak bu okulların satışa çıkarılmasından yana değiliz. Bu okulların köylere kültür merkezi olarak tahsisi edilmesinden yanayız" dedi.
Zonguldak Merkez Çocuk Yuvası'nın kapatılmasına tepki gösteren Koçal, şunları söyledi;
"ÖĞRENCİ YURDU OLSUN"
"Biz bu çocukları daha çok mahallelerde, aile ortamında büyütmek istiyoruz. Böyle bir proje düşünülmüş. Çocukların eğitimi ve geleceği açısından, topluma kazandırılması açısından bu proje gerçekten iyi düşünülmüş. Ancak Zonguldak bu talebe cevap verememiş. Çocukevi yapmak için Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Belediyesi arazi ve arsa bulamamış. Eğer bulabilmiş olsaydı, o dönemde o binaların yapılması mümkün olacaktı. Mevcut Çocuk Yuvası'ndaki öğrenciler o çocuk evlerine nakledilecekti. Zamanında valilik bu konu ile ilgili gerekli önlemleri almadığı için, arsa göstermediği için, Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü bu görevini yerine getirememiş, dolayısıyla burada bir mağduriyet söz konusudur. Bu mağduriyete Zonguldak'ın önceki valisi ve önceki belediye başkanı, bu noktaya gelmesine neden oldu. Umarım bundan sonraki süreç hızlı gelişir. Çocuk Yuvası'nın şu anki binası kapsamlı ve geniş bir bina, öğrenci yurdu olarak kullanılabilir. Merkezde 9 bine yakın üniversite öğrencisi var, ancak bunların bin 800 kadarı yurtlarda kalabiliyor. O binanın öğrenci yurdu olarak değerlendirilmesi daha mantıklı olur. Dışarıdaki öğrencinin de Karaelmas Üniversitesi'ni tercih etmesi açısından olumlu bir gelişme olur diye düşünüyorum."