CHP Zonguldak Milletvekili ve MYK ÜYESİ Ali Koçal, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum öncesi ‘Hayırlı’ ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, İl Genel meclis üyesi İsmail Altunkaya ve parti yöneticileriyle birlikte Karaman beldesine giden Milletvekili Ali Koçal, esnaf, emekli ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ali Koçal, ziyaret sırasında emekli bir vatandaşa, “Halinizden memnun musunuz? Aldığınız maaş yeterli mi?” diye sordu. Emekli vatandaş ise, “Nerde sayın vekilim, aldığımız 720.00 Tl. Bu maaşla çocuklarımıza baktığımız gibi torunlarımıza da bakmak zorundayız. Aldığımız maaş yeterli değil, çocuklarımız işsiz” şeklinde yanıt verdi.

Emeklilerin yıllardır beklediği intibak yasasının CHP iktidarı döneminde mutlaka çıkarılacağını kaydeden CHP Milletvekili Ali Koçal, “Emeklinin aldığı maaşın yeterli olmadığını çok iyi biliyoruz. Öncelikle biz iktidara geldiğimizde ele alacağımız ilk konu, emekli vatandaşlarımızın maaşlarının iyileştirilmesi olacaktır. Öncelikle de, emekli vatandaşlarımızın yıllardır özlemle beklediği intibak yasası bizim iktidarımız döneminde mutlaka çıkacaktır. Eski ve yeni emekliler arasındaki maaşlarda denge sağlanacaktır. Bu iktidar 8 yıldan beri iktidarda ama ne ülkeyi yönetebiliyor, ne de emekli vatandaşlarımızın sorunlarına bir türlü çözüm bulamadı. Bizim iktidarımız döneminde intibak yasası bize nasip olacak ve emekliler birinci sınıf vatandaş durumuna getirilecektir.” dedi.

ESNAFIN SORUNLARI ÇÖZÜLMÜYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, son bir ay içerisinde yüzlerce esnafı ziyaret ettiğini, esnaflarımızın hemen hepsinin de sorunlarının aynı olduğunu belirterek, esnafların birçoğunun siftah bile yapmadan kepenk kapattığını, bir çok esnafın da borcunu borçla kapattığını belirterek, “12 Eylül’de yapılacak Anayasa Değişikliği’nin halkın yararına hiçbir maddesi bulunmadığı gibi emekli ve esnafın sorunlarını da çözmüyor. AKP iktidarı esnaf ve emeklileri adeta görmezden geliyor. 12 Eylül bir dönüm noktası, halkın sorunlarına çare bulmayan AKP iktidarına ‘Hayır’ oylarıyla dur ‘artık yeter’ diyeceğimiz bir gündür” şeklinde konuştu.

SİYASETTE DÜRÜSTLÜK

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, siyasette dürüstlüğün esas olduğunu belirterek, “Siyasette dürüstlük esastır. Siyasette ahlak esastır. Temiz ve ahlaklı siyaset yapmayanlara ‘Hayır’ demek hepimizin görevidir. Memlekete zarar veren, siyaseti kirleten, halkı kandıran sadece kendi çıkarlarını düşünen bu hükümete HAYIR demek, yurduna ve ulusuna sahip çıkmak demektir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, karaman Beldesi’nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında halkın yoğun ilgisi ile karşılanırken, Zonguldak Merkeze bağlı köylerde de vatandaşlardan ‘Hayır’ oyu kullanmaları için destek istedi.