Kdz. Ereğli'de Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun birinci sınıf öğrencilerinin kök dişlerinin korunması için dişlere flor sürüldü. Aralarında bir de dişçinin bulunduğu Ana Sağlık'tan gelen ekip, çocukların üst ve alt çenesindeki kök dişlerine uygulandı. Sadece kök dişlerinin çürümesini engellemek için yapılan flor sürülmesi uygulamasından sonra, yarım saat içinde çocuklara yiyecek ve içecek verilmediği gibi, sürülen flor da ağız çalkalattırılmayarak dişlere tam nüfuz ettirildi.
Her iki ayda bir devam edecek bu uygulamaya 20 veli ile 5 sağlık ekibi katıldı. Her veli iki çocukla ilgilenerek uygulamaya yardımcı oldu.

FLORR NEDİR?
Bundan on, yirmi sene önce, bilim adamları floru eksik içme suyuna flor ekleyerek, bu suyu içen çocuk ve ergenlerde çürük sayısının azaldığını buldular. Günümüzde, bilim adamlarının delili ise kesin: içme suyuna ve diş macununa flor eklenmesi, özellikle çocuklar arasında çürükleri önlüyor. Özellikle çocukluk dönemi başlangıcında flor almak dişlerin gelişimine yarar sağlar. Flor, mine yapısı içine girer ve sürekli koruma sağlar. 
Siz ve aileniz her zaman flor içeren diş macunu ile dişlerinizi fırçalamalısınız.
Çocuklara cazip kılmak için özel olarak tatlandırılmış olanlar da dahil çeşitli florlu diş macunları vardır. Flor kullanımının sonuçları öyle etkileyicidir ki, günümüzde sadece diş macunları değil bazı içme suyu kaynaklan da florid içerir. Flor ucuz, güvenilir ve etkilidir. Yine de, insanların çok azı florlu su içmektedir. Eğer çocuğunuz varsa ve içme suyu şebekesi böyle bir işlem görmemişse, okullarınızda içme suyu için florlama isteyin. Buna ek olarak, florlu su içemeyen her yaştaki kişi, diş hekimi ya da doktor reçetesiyle elde edebileceği flor damlaları ya da tabletleri kullanarak yarar sağlayabilir.   Büyük yaştaki çocuklar, ergenler ve erişkinler diş çürümesine en duyarlı olanlardır. Bunlar için, diş hekimi tarafından uygulanacak flor tedavisi kadar, florlu ağız çalkalama sulan (diş suyu) da yararlı olabilir.