Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanmasını isteyerek atıl durumdaki binaları sordu.
Büyük bedeller ödenerek ülkeye kazandırılan hizmet binaların bugün kaderine ve çürümeye terk edildiğini ifade eden Köktürk, "2009 Türkiye'sinde, yaşanan bu israf ve sorumsuzluğun; popülist politikaların, küçük politik hesapların, saltanata ve lükse yönelik anlayışların bir sonucu olduğu düşünülmektedir" dedi.
Köktürk, Kozlu'da uzun yıllar postane olarak kullanılan Telekom binasının atıl bir şekilde bekletildiğini de vurgulayan açıklamasında şu sorulara yer verdi:
"Son yıllarda, büyük harcamalar ve bedeller ödenerek ülkemize kazandırılan ve çoğu geçmişte okul, hastane, fabrika vb. hizmet binası olarak hizmet veren birçok kamu yapı ve binaların bugün kaderine ve çürümeye terk edildiğine tanık olmaktayız.

20 milyon kişinin yoksulluk sınırında yaşadığı, 1,5 milyona yakın kişinin yatağına aç girdiği 2009 Türkiye'sinde, yaşanan bu israf ve sorumsuzluğun; popülist politikaların, küçük politik hesapların, saltanata ve lükse yönelik anlayışların bir sonucu olduğu düşünülmektedir. 

Başbakanlık, kamuda gereksiz harcamaların önüne geçme ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması gerekçesiyle hazırlanan ve "gayrimenkul edinme, kiralama ve kamuya taşıt alımı"nı da kapsayan 'tasarruf tedbirleri'ne ilişkin genelgelere (01/04/2006 tarih ve 26126 sayılı R.G.; 18/01/2007 tarih ve 26407 sayılı R.G.) karşın; bu genelgeler, 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde olduğu gibi zaman zaman görmezden gelinmekte, milyonlarca dolarlık uçakların ve lüks araçların alımı ile lüks kamu binalarının yapımı sürdürülmektedir.
2009 yılı Mali bütçesi ile kamuya 4 bin 945 yeni araç ve Başbakanlığa 12 adet cipin alınacak olması, Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait son teknoloji ile donatılan Söğütözü`ndeki binası, BDDK`nın kullandığı Ankara`nın en yüksek binası, dış cephesi aynalı camlarla kaplı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası vb. örnekler kamuoyunun da dikkatini çekmektedir.
 
"SSK eski hastanesi çürümeye terk edildi", "Okul binası kaderine terk edildi", "Kaba inşaatı bittikten sonra 5 yıldır tek bir çivi bile çakılmadı" gibi basınımızda sıkça yer alan haberlere, 07 Mayıs 2009 tarihli Yenizonguldak Gazetesi'nin "Telekom binası çürütülüyor" haberiyle bir yenisi eklenmiştir.

Yenizonguldak Gazetesi haberinde; Kozlu'da uzun yıllar Postane olarak kullanılan Telekom Binasının atıl bir şekilde bekletildiği, Kozlulu vatandaşların bu binanın tekrardan hizmet verebilmesi ve Kozlu'ya kazandırılması için ne gerekliyse yapılmasını ve Kozlu'ya yakışır bir şekilde kullanılmasını istedikleri'ne yer verilmektedir. 
  
Bu bağlamda;

1- Hükümetinizce kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına ilişkin izlediği ve uygulamaya koyduğu politikalar nelerdir? 
2-Genelgelerin hükümet tarafından zaman zaman fiilen uygulamadan kaldırılması ve lüks bina ve taşıt alımı yapılması sizce bir çelişki değilmidir?
3-Geçmişte, kamu hizmet binası, eğitim binası, sağlık binası, diğer hizmet ve tesislere tahsis edilmiş, ancak bugün kullanılmayan (atıl bırakılmış) kamu binalarının;
a)Sayısı ve
b)illere göre dağılımı nedir?
4-Kullanılmayan (atıl bırakılmış) kamu binalarının kamuya kazandırılması için hükümetinizin bir çalışması var mıdır? Bu tür kamu binalarını nasıl bir son beklemektedir?"