CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Korkmaz ve Umut Başoğlu'yla selin etkisiyle toprak kayması meydana gelen İhsanoğlu Köyü'nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Köktürk, heyelanzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, vatandaşların sorunlarını da dinledi. İhsanoğlu Köyü Muhtarı Ramazan Artan ile görüşen Milletvekili Köktürk, "Gördüğümüz kadarıyla tablo çok vahim. Toprak kaymasıyla birlikte yollar kullanılamaz hale gelmiş. Bazı evlerin hemen altında meydana gelen toprak kayması bu evleri de yıkılma tehlikesine sokuyor. Ayrıca yol kenarlarındaki elektrik direklerinin altı boşalmış ve büyük bir tehlikeye davetiye çıkartıyor. Sayın Valimize de bu durumu anlatacağız. Yetkililer bir an önce burada gereken çalışmalara başlaması gerekiyor. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirip ilgili makamların dikkatini bu bölgeye çekeceğiz" dedi.
İhsanoğlu Köyü Muhtarı Ramazan Artan ise, 15 gün önce yaşanan sel felaketinden bu güne kadar sadece CHP Milletvekili Köktürk'ün ve CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Korkmaz ve Başoğlu'nun köylerini ziyaret ettiğini ifade ederek, "Sayın Milletvekili Ali İhsan Köktürk'e ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Köyümüzde sel ile meydana gelen toprak kayması 15 gün önce oldu. Gerekli mercilere durumumuzu bildirdik. Ancak gelen olmadı" dedi. Köylüler ise, yaşanan afetle birlikte hükümet yetkililerinin köylerine gereken ilgiyi göstermediğini ifade ederek, "Bize sahip çıkan yok. Yollarımız kullanılamaz halde. Hükümetin vekilleri nerede?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Afet bölgesine AKP milletvekillerinin de gelmesini, olayı yerinde görmelerini dile getiren köylüler, biran önce çalışmalara başlanılmasını istediler.