CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Köktürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi üzerine; CHP’li bir grup milletvekili ile birlikte, 27-28 Nisan 2013 Cumartesi-Pazar günleri Trabzon’da çalışma gerçekleştirdi.
Başta Trabzon il merkezi olmak üzere; ilçe ve belde köylerde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Köktürk ve CHP milletvekilleri, halkla buluştular, Trabzonluların ülkenin içinden geçtiği süreçle ilgili düşüncelerini, sıkıntılarını ve beklentilerini aldılar.
Trabzonluların, açılım sürecinde ulus bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde oynanan oyunlarla ilgili olarak oldukça kaygılı ve tepkili olduklarını gören Köktürk ve CHP milletvekilleri, cumhuriyetin değiştirilemez niteliklerine hep birlikte sahip çıkma kararlılıklarını vurguladılar. Ayrıca, Zonguldak’ta yaşamını sürdüren veya Zonguldak’ta yakınları bulunan Trabzonlu hemşerileriyle de buluşan ve karşılaşan Köktürk, bu buluşmalardan oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, Zonguldak ve Trabzon’un iç içe geçmiş yerin yüzlerce metre altında aynı kaderi paylaşmış, acıları birlikte bölüşmüş, birbirleri için çok özel anlam ifade eden iller olduğunu vurguladı. Tüm Trabzonlulara Zonguldaklıların sevgi ve selamlarını iletti. 
Yine, Zonguldak’ta yakınları, akrabaları bulunan Trabzonlu hemşehrilerinin Zonguldak’taki yakınlarına da, selamlarını iletme sözü vererek, tekrar görüşmek dileğiyle, Trabzon programını tamamladılar.