Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile birlikte Silivri’deki Ergenekon davasını izledi. Milletvekili Köktürk, ardından CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı, ceza ve tutukevinde ziyaret etti. Hastalığına, cezaevi koşullarının her türlü olumsuzluğuna ve dört yılı aşan tutukluluğuna rağmen Haberal’ın yoğun çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Köktürk, Haberal’ın önümüzdeki süreçte önemli konuklarını beklediğini belirtti.

18 Mayıs’ta Suudi Arabistan Organ Nakli Organizasyon Başkanı’nın, 20 Aralık’ta da Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı’nın Silivri’de Haberal’ı ziyaret edeceğini belirten Köktürk, aynı zamanda organ nakli ile ilgili olarak; 2013 yılı Aralık ayında ve 2014 yılı Eylül ayında büyük kongrelerin Haberal’ın organizasyonuyla Türkiye’de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Haberal’ın tutukluluğundan büyük üzüntü, ancak çalışmalarından da gurur duyduklarını ifade eden Köktürk, tüm Zonguldaklılara Haberal’ın sevgi ve saygı mesajlarını iletti.

Haberal hakkında suçluluğunu gösteren herhangi bir somut delil ve iddia bulunmamasına karşın, tutuklu yargılandığına ve cezaevinde çürütüldüğüne dikkat çeken Köktürk, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i, tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak göreve davet etti.

Dağdaki eli silah tutan ve insana kıyan teröristlerin, terörist tanımından çıkartılarak “aktivist” olarak nitelendirilmelerine karşın, eli neşter ve kalemden başka bir şey tutmamış Haberal ve Balbay’ın terörist ve terör örgütü lideri olarak nitelendirilmelerini kabul edemeyeceklerini vurgulayan Köktürk, “Şayet barış yapılacaksa, bu dağdaki bölücü eşkıyadan önce ülkemize ve insanlığa hayatını adamış, suçsuz yere içeride yatırılan Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve diğer tutuklu yurtseverlerle gerçekleştirilmeli” dedi.

Köktürk ve Soydan, Kanal B’nin yayınına da konuk olarak, gelişmeleri değerlendirdiler.