CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, beraberlerinde, CHP İl Başkanı Halil Furat, İl Başkan Yardımcısı Hakkı Güney, Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş ile Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan’la birlikte Filyos-Türkali yolunda incelemelerde bulundu. 
Zonguldak’ın cumhuriyetin ilk ili olduğunu, ancak şehre karayolu aracılığıyla ulaşılamadığına dikkat çeken Milletvekili Köktürk, Filyos-Türkali arasındaki yolun “ölüm yolu” olduğunun altını çizdi. Tren seferlerinin de kaldırıldığını ifade eden Köktürk, “Yolda yer yer çökmeler var. Yolun trafiği yoğun. İşçilerimiz ve öğrencilerimiz, bu yolu kullanarak, şehre ulaşmaya çalışıyor. Ancak yolun kenarında bariyerler dahi yok. Buradaki ölümlerin tekrarlamaması için siyasal iktidarın bu yola sırtını değil yüzünü dönmesini istiyoruz. Zonguldak, genel bütçeye verdiğinin yarısını alamayan bir il durumunda. Vergi matrahı olarak 600 milyon lira ödüyor. Buna karşılık kamu yatırımlarının 4/1’ini bile alamıyor. Zonguldak bu kadar vergi ödemesine rağmen, 5 bin maden şehidi vererek ulaşımını sağlayamayan bir il konumunda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Zonguldak’ın sorunlarını ileten milletvekillerine seslenmek istiyorum. Başbakan Erdoğan’a, 12 yıldır iktidarda olmalarına rağmen Zonguldak’ın sorunları iletilmediyse ne zaman iletilecek? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 5’nci uçak alacak kadar para bulunurken, buradaki yola harcanacak para bulunamıyorsa ‘yazıklar olsun’ diyorum. Siyasal iktidarın görevi halkın kendisine verdiği iktidar gücünü halkın yararına kullanmaktır” diyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara yolun yapımı konusunda çağrıda bulundu.CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise, geçtiğimiz hafta meydana gelen ve iki hemşehrisinin hayatını kaybettiği kaza sonrası yolda incelemelerde bulunduklarını, ancak yolların dar olmasının yanında bariyerlerin dahi olmadığını gördüklerini dile getirdi.
Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş ile Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan ise, her an kazaların olabileceği ve insanların ölümle burun buruna kaldığı yolun biran önce yapılması gerektiğini kaydettiler.