Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a, "MİT konusunda, özel yetkili savcı ve mahkemeye karşı gösterdiğiniz hassasiyeti, özel yetkili mahkemelerce tutuklanan milletvekilleri, askerler, üniversite hocaları, parasız eğitim isteyen öğrenciler için de göstermeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.  CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
MİT YASASI'NIN 4'ÜNCÜ
MADDESİNİ HATIRLATTI
MİT Yasası'nın 4'üncü maddesinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın görevlerinin yer aldığını belirten Köktürk, "Milli İstihbarat Teşkilatı'na bu görevler dışında görev verilemez ve bu teşkilat devletin güvenliği ile ilgili istihbarat hizmetlerinden başka hizmet istikametlerine yöneltilemez. Milli İstihbarat Teşkilatı birimlerinin görev, yetki ve sorumlulukları Başbakanca onaylanacak bir yönetmelikte belirtilir" dedi.
Köktürk, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a şu soruları yöneltti:
"MİT Kanunu'nun 4'üncü maddesinin açık hükmü karşısında, konuşmanızda; 'Milli İstihbarat'ın terör örgütü içine sızmalarına baktığınızda, sızmanın suç işlemeden yapılma imkânı yok' söyleminizin herhangi bir hukuksal temeli var mıdır? Bu söylem suça devletin izin verdiği anlamına gelmeyecek midir? İlkel devletlerde bile görülmeyen böyle bir anlayış, anayasamızın 2'nci maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmakta mıdır? MİT görevlilerine, 4'üncü maddenin kapsamı dışında kalan faaliyet eylemleri için emir verenler veya özel olarak görevlendirenler bu kapsamda işlenen suçların asli-maddi faali değil midir? Bu bağlamda geçmiş dönemlerde toplumu derinden sarsan Sivas, Çorum ve Maraş gibi katliamlarda, Hrant Dink, Rahip Santoro, Zirve Kitabevi katliamı gibi olaylarda suç işleyen kamu görevlileri var mıdır? MİT konusunda, özel yetkili savcı ve mahkemeye karşı gösterdiğiniz hassasiyeti, özel yetkili mahkemelerce tutuklanan milletvekilleri, askerler, üniversite hocaları, parasız eğitim isteyen öğrenciler için de göstermeyi düşünüyor musunuz?"