CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, TRT'nin yeni haber kanalı açacağına ilişkin yer alan haberlere cevap vermesini istedi. Köktürk, bu kanalda görev yapacak olan personelin isimleri de yayınlandığı belirtilen konu ile ilgili meclise soru önergesinde bulundu:
"Ali Ahmet Böken'in kanal koordinatörü olacağı, Ahmet Torun, Cavit Atasever ve Mehmet Çığın'ın da editör olarak görev yapacağı bilgisi yer almıştır. Bu bilgiler ışığında aşağıdaki sorular sadece Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı için sorulmuştur. Haberlerde adı geçen ve yukarıda sayılan isimler TRT'nin kadrolu personeli midir? Bu kişiler kadrolu değil ise hangi statüde çalışmaktadırlar?5767 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bugüne kadar 2954 sayılı TRT Yasası'nın 50'nci maddesinin 'I' bendine göre sadece Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'na kaç personel alınmıştır? Bu personel TRT'de hangi ünitelerde,  hangi unvanlarda çalışmaktadırlar?"
"DENEYİMLERİ VAR MI?"
"Söz konusu personelin gazetecilik ve yayıncılık ile ilgili deneyimleri var mıdır? Var ise TRT'den önce hangi kurumlarda hangi görevlerde çalışmışlardır, personel dosyalarında mesleki deneyimlerine ilişkin belgeler var mıdır? TRT'ye sözleşmeli personel alımı yapılırken duyuru ve sınav yapılmakta mıdır? Bütçesinin yüzde 80'i halktan alınan paralardan oluşan kamu hizmeti yayıncılığı yapmakla görevlendirilen bir kuruma Sözleşmeli Personel alımı yapılırken duyuru yapılmaması normal bir uygulama mıdır?
TRT yönetiminin duyuru yapmadan 2954 sayılı TRT Yasası'nın 50'nci maddesinin 'I' bendine göre Sözleşmeli Personel alması Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun 'Sözleşmeli Personel İstihdamına İlişkin İlke Kararı'na uygun mudur?"
"ANAYASAYA UYGUN MU?"
"Sözleşmeli personel statüsünde çalışan Ahmet Böken'in haber kanalının koordinatörü olarak görevlendirildiği doğru mudur?
Benzer şekilde, sağlık hizmetleri alanında istihdam edilen sözleşmeli personelin yönetim görevleri üstlenebileceğine dair 5314 sayılı yasa hükmünün (Sözleşmeli personel, istihdam edildiği hizmet biriminde gereği halinde başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşire olarak görevlendirilebilir) iptali için açılan dava sonucunda Anayasa Mahkemesi, 23 Temmuz 2009 Perşembe günü yaptığı toplantıda verdiği 2005/145 sayılı kararla, anılan düzenlemeyi Anayasaya aykırı bularak iptal etmiştir. Buna göre, TRT'de sözleşmeli personelin yönetim kadrolarına atanması, yönetici olarak yetkilendirilmesi TRT yasasına ve anayasaya uygun mudur?"