Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Silivri'de tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı ziyaret etti
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün hem Mehmet Haberal hem de Mustafa Balbay ile ayrı ayrı birer saatlik görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Haberal ve Balbay'ın tutukluluklarının sürdürülmesinin kabul edilemeyeceğini anlatan Köktürk, Vicdanı kapalı, gözleri bağlanmış, kulakları sağırlaştırılmış adalet, adalet değildir. Bugün Silivri'de, özel yetkili mahkemelerde, Ergenekon, Balyoz, Kafes davası yargılamalarında, adaletin vicdanının kapalı gözleri bağlı ve kulakları sağırdır dedi.
Aynı zamanda avukat olan Milletvekili Köktürk, Haberal ve Balbay'ın tutukluluğuna anlam veremediğini vurgulayarak şöyle konuştu:
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 5. ve 6. maddelerinin, CMK'nın 34, 100,101. maddelerinin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 19-38-90'ıncı maddelerinin açık hükümlerine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 440'ı aşan kararının içeriklerine rağmen Mehmet Haberal'ın ve Mustafa Balbay'ın tutukluluklarının sürdürülmesi kabul edilemez. Bu durum ağır bir insan hakkı ihlali oluşturuyor. Haberal ve Balbay'ın ve onların durumunda bulunan binlerce yurttaşın temel hak ve özgürlüklerinin haksız ve hukuka aykırı bir şekilde bizzat devlet eliyle ortadan kaldırılmasının münferit bir sorun olmaktan çıkmış, bir demokrasi sorununa, hukuk devleti sorununa dönüşmüştür.