Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a, "Ergenekon, Balyoz, Kafes, OdaTV, KCK gibi kamuoyunun yakından izlediği operasyonlar, hükümet tarafından 'tartışılmış, planlanmış, kararlaştırılmış' operasyonlar mıdır?" diye sordu.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.  Atalay'ın bir televizyon kanalında, "Şu anda denildiği gibi bir 'görüşmedir, şudur, budur' öyle bir şey söz konusu değil. Tek yönlü uyguladığımız entegre bir stratejimiz var, devlet olarak. Sınır ötesi operasyonlardan, KCK operasyonlarına hepsi koordinasyon içinde, tartışılmış, kararlaştırılmış, planlanmış ve yürütülmektedir" dediğini ifade eden Köktürk, şu sorulara yanıt aradı:
"Ergenekon, Balyoz, Kafes, OdaTV, KCK gibi kamuoyunun yakından izlediği operasyonlar, hükümet tarafından 'tartışılmış, planlanmış, kararlaştırılmış' operasyonlar mıdır? Eğer bu operasyonlar hükümet tarafından 'tartışılmış, planlanmış, kararlaş-tırılmış' operasyonlarsa, Türkiye'-de yargı bağımsızlığından hala nasıl söz edilebilir?
Bu açıklamalarınız; terörle mücadelede, yasadışı yollara saptığı iddia olunan ve bugün hesabı soruluyor diye övündüğümüz, 1990'lı yıllara dönüldüğünün itirafı anlamına mı gelmektedir?"