CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Filyos Vadisi Projesi, Zonguldak Havaalanı ve Zonguldak'ın genel bütçeden aldığı ve verdiği paylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na soru önergeleri verdi. Köktürk'ün Filyos Serbest Bölgesi için TBMM Genel Kurulu'nda sözlü olarak sorduğu soruya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer cevap verdi.
"FİLYOS LİMANI'NIN 2010 ÖDENEĞİ VAR MI?"
Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün Filyos Limanı ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a verdiği soru önergesi şöyle;
 "Halk arasında 'Filyos Vadi Projesi' olarak isimlendirilen ancak asıl adı 'Batı Karadeniz Kalkınma Projesi' olan proje kapsam olarak 25 milyon tonluk liman, liman geri sahası, Filyos Nehri'nin kanal içerisine alınarak ıslah edilmesi suretiyle iki tarafına sanayi tesisleri kurulması, nehrin üzerindeki barajlar, elektrik santralleri, sulama amaçlı kanallar ve göletleri ihtiva eden GAP'tan sonraki en büyük projelerinden biri olarak nitelendiriliyordu. Ancak, projenin limana ilişkin kısmi pek çok aşamalar geçirmesine rağmen somut bir aşamaya şu ana kadar taşınamamıştır. Buna göre; Batı Karadeniz Projesi kapsamında öngörülen 25 milyon tonluk liman projesi ne aşamadadır? Filyos Limanı'nın başlangıç ve bitiş tarihlerine yönelik takvim belirlenmiş midir? Belirlenmişse limanın temeli hangi tarihte atılacak, bitirilerek hangi tarihte hizmete geçirilecektir? BAKAP kapsamındaki Filyos Limanı için 2010 yılı bütçesinde ayrılan ödenek var mıdır? Varsa miktarı nedir? BAKAP kapsamındaki Filyos Limanı'nın başlamasından tamamlanması aşamasına kadar öngörülen maliyet miktarı belirlenmiş midir? Belirlenmişse miktarı nedir?"
"ISLAHI İÇİN NE KADAR ÖDENEK AYRILDI?"
Milletvekili Köktürk'ün Filyos Nehri'nin ıslahı ile ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na verdiği soru önergesi şöyle;
"Batı Karadeniz Kalkınma Projesi Kapsamında Filyos Nehri'nin ıslahı büyük önem arz ediyor. DSİ'nin Filyos Nehri Kanal Islah Projesi için öngörülen takribi proje bedeli yaklaşık 85 milyon TL civarındadır. Filyos Nehri Büyük Kanal Islah Projesi için DSİ tarafından 2010 yılı için öngörülen ve ayrılan harcama ödeneği miktarı TL olarak ne kadardır? Filyos Nehri'nde kıyı kenar çizgisi çalışmalarının ne kadarı tamamlanmıştır? Kıyı kenar çizgisi çizilmeyen yerler var mıdır? Hangi bölümlerde kıyı kenar çizgisi kesinleştirilmemiştir?" 
?BÜTÇEDEN ALDIĞI VE VERDİĞİ PAY NEDİR??
CHP Milletvekili Köktürk, Zonguldak'ın 2005, 2006, 207, 2008 ve 2009 yıllarında genel bütçeden aldığı ve verdiği payların ne olduğunu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a sordu. Köktürk'ün, Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesi şöyle;
"2005 yılında Zonguldak İlinin: Genel bütçeden almış olduğu payın Türk Lirası olarak değeri nedir? Genel bütçeye yapmış olduğu katkının Türk Lirası olarak değeri nedir? 2006 yılında Zonguldak İlinin:
Genel bütçeden almış olduğu payın Türk Lirası olarak değeri nedir? Genel bütçeye yapmış olduğu katkının Türk Lirası olarak değeri nedir? 2007 yılında Zonguldak İlinin: Genel bütçeden almış olduğu payın Türk Lirası olarak değeri nedir? Genel bütçeye yapmış olduğu katkının Türk Lirası olarak değeri nedir? 2008 yılında Zonguldak İlinin: Genel bütçeden almış olduğu payın Türk Lirası olarak değeri nedir? Genel bütçeye yapmış olduğu katkının Türk Lirası olarak değeri nedir? 2009 yılında Zonguldak İlinin: Genel bütçeden almış olduğu payın Türk Lirası olarak değeri nedir? Genel bütçeye yapmış olduğu katkının Türk Lirası olarak değeri nedir?"