Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Hemşirelik Haftasını kutladı.
Yaptığı yazılı açıklamasında sağlık hizmetlerinin daha çağdaş yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayan Köktürk, şu görüşlere yer verdi:
"Tüm hemşirelerimizin "Hemşirelik Haftası"nı en içten dileklerimle kutluyorum. 
Modern anlamda hemşireliğin temeli; Florance Nightingle'nin liderliğinde Kırım Savaşı sırasında İstanbul'da atılmıştır. Ülkemizde 1943'te Türk Hemşireler Derneği kurulmuş ve 1949 yılında Uluslararası Hemşireler Birliği Üyesi olmuştur. Merkezi İsviçre'de olan bu örgüt ve üyeleri 12 Mayıs Florance Nightingle'nin doğum gününü Hemşireler Günü ilan etmişlerdir.
Ülkemizde değişimler ve belirsizlikler yaşanan sağlık alanında hemşirelerimiz de; "çağdaş hemşirelik anlayışı" ile görev yetki ve sorumluluklarında daha ileri adımlar atmak kararlılığındadır. Sağlık hizmetlerinin daha iyi, daha hızlı ve daha çağdaş yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Hemşirelerimiz; kendilerine eğitimde, araştırmada yeni fırsatlar verilmesini arzulamaktadırlar.
Bugün en kutsal değer olan insan yaşamını ve insan sağlığını, korumak için, büyük fedakârlıklarla, son derece zor koşullarda ve yoğun iş yükü altında, gece gündüz görev yapan hemşirelerimizin daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gereken çalışmaların en kısa sürede gerçekleştirilmesinin takipçisi olacağımızı belirtir, tüm hemşirelerimizin bu özel haftasını yürekten kutlarım."