Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabının içeriğinin değiştirilme nedenini sordu.
Ders kitabında yapılan bu değişikliğin çocuklara tarihin çarpıtılarak öğretileceğini belirten Köktürk, "İlköğretim 8. Sınıf, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabındaki bu değişiklikler AKP İktidarının iç ve dış politikaları ile uyumlu hale getirmek amacıyla mı yapılmıştır?" dedi. Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk hazırladığı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:
"İlköğretim 8. Sınıf, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabındaki bu değişiklikler AKP İktidarının iç ve dış politikaları ile uyumlu hale getirmek amacıyla mı yapılmıştır?
* Ders kitabında yapılan bu değişikliklerle çocuklarımıza tarih çarpıtılarak öğretilmiş olmayacak mıdır?
* Ders kitabındaki yeni düzenlemeler "değişiklik" ve "yenilik" görüntüsü altında çocuklarımızın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlamalarını ve ülke sorunlarına sağlam bir tarih bilinci ile bakmalarını olanaksız kılmayacak mıdır?
* Türk Milli Eğitiminin ruhuna aykırı bu düzenlemelerin önüne geçilmez ve "değişiklikler" kanıksanırsa, çok yakın bir gelecekte, Atatürk'ün "rejimin ve inkılâpların bekçisi" olarak nitelendirdiği ve Cumhuriyet'i emanet ettiği gençliği olumsuz etkilemeyecek midir?
* Beş yıl okutulması gerekirken bir yıl bile dolmadan 1.294.000 (bir milyon iki yüz doksan dört bin) adet ders kitabının çöpe atılması, ekonomik sıkıntıların gerekçe gösterilerek tüm varlıklarımızın elden çıkarıldığı bir süreçte, uygulanan doğru bir politika mıdır? Bu işin sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında idari bir işlem yapılmış mıdır?"