Ülke genelinde yapılacak olan ÖSS’de tüm öğrencilere başarılar dileyen Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, bu sınavın her şeyin sonu olmadığını vurguladı.

Köktürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“14 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı’na katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Kısa bir zaman dilimi içinde yapılan bu ve bu tür sınavların öğrencilerimizin gerçek bilgisini ve birikimini ölçtüğüne inanmıyoruz.

Gerçek başarının; İlköğretimden başlayarak öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri okullara yönlendirilmesinin ve bu alandan sınavsız yükseköğretime devam etmelerinin doğru olacağı inancındayız. Bu anlamda gerekli alt yapı çalışmaların biran önce yapılmasının ve sonuçlandırılmasını diliyoruz, bekliyoruz… 

İlgi ve yetenekleri doğrultusunda öğrenim gören öğrencilerimizin yaşamda mutlu olacakları, mesleklerinde çok başarılı olacakları bilimsel bir gerçekliktir.

Her şeye karşın, bu sınavın her şeyin sonu olmadığını da sınava girecek gençlerimiz ve onların saygıdeğer aileleriyle paylaşmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar dilerken, onlar için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ailelerimize sevgi ve saygılarımı sunarım.”