Zonguldak Merkez İlçe’ye bağlı Meşrutiyet Mahallesi Sütliyen Sokak üzerindeki bir çöp ev, belediye ekiplerince saatler süren çalışmaların ardından temizlendi.
Zonguldak Belediye Sineması'nda uzun yıllar temizlik işçisi olarak çalıştıktan sonra emekli olan 60 yaşındaki Dursun Sedef ve 50 yaşındaki eşi Nursel Sedef’in, bakımsızlık nedeniyle çöplüğe dönen evindeki eşyalar, Zonguldak Belediyesi’nin temizlik işçileri tarafından tahliye edildi. Dursun ve eşi Nursel Sedef ise, sağlık kontrolü için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Mahalle sakinlerinin “pis kokular geliyor” diyerek ihbar ettiği eve baskın düzenleyen polis ve zabıta ekibi, beraberinde gelen İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servis ekipleri ile birlikte eve girerek inceleme yaptılar. İncelemeler sonucu evden çok sayıda kişisel bakım ürünleriyle, kolye ve küpe gibi takılar çıktı.
Çalışmalar sırasında temizlik işçilerinin, maske takmalarına rağmen kokudan büyük ölçüde rahatsız oldukları dikkatleri çekti.
Zabıta komiserliği görevini 24 yıldır yürüttüğünü belirten Sefaettin Çavdar, bu tip evlerle çok sık karşılaşmadıklarını belirterek, “Evde yaptığımız incelemelerde sokaktan getirilen çöplerden ziyade, evde kullanılıp çöpe atılmayan eşyaların birikmesi dikkatimizi çekti. Ev, insan sağlığı açısından son derece elverişsiz bir durumda… Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile de temasa geçildi.
Ailenin gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli çalışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.
Öte yandan, bir kamyonetin kasasını dolduracak kadar çöp çıkan ev, temizlik işçilerince dezenfekte edildi.