Sendika Başkanını sendikacılığından dolayı kutlayan, siyasetinden dolayı eleştiren SP Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Göktaş, ilçe genelindeki seçim analizini gerçekleştirdi.

 

Saadet Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Gökhan Göktaş, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın çok iyi bir sendikacı olduğunu vurgulayan Göktaş, eleştiriler de getirdi.

 

EREĞLİ’DE AKP, ALAPLI’DA CHP

Her ne kadar işçinin hakettiğinin çok altında da olsa alınan zammın ülkenin giderek kötüye giden ekonomik şartları ile kıyaslandığında iyi bir rakama denk geldiğini belirterek yazılı açıklamasına başlayan Göktaş şunları söyledi: “Sayın Sendika başkanı iyi bir sendikacı bu belli ama aynı anda çok kötü bir siyasetçi. Keşke sadece sendikacılık yapsa siyasete hiç karışmasa işçimiz ve Ereğli daha memnun olur diye düşünüyorum. Ülkücü kökenlilerin kurduğu bir sendikanın Ereğli'de AKP, Alaplı'da CHP’yi desteklemesi ileri ki süreçte Türk Metal Sendikasında tartışma ve bölünmelere sebep olabilir. Özellikle de anlayamadığım Alaplı da mevcut AKP’li başkanın aleyhine çalışmalarına, onu yıkmaya çalışmalarına neden olan şey ne çok merak ediyorum? Sadece sendika değil ne yazık ki iktidar partisindeki üst düzey yönetici ve adayların siyaseti iyi bilmemesi, okuyamaması çok manidar.

 

“BAŞKANI GÖKLERE ÇIKARTIYORLAR”

Ereğli’de sendikayı ve başkanını göklere çıkartan AKP’liler, Alaplı'da CHP ye verilen desteği nasıl kabullenebiliyorlar, başta sayın vekil olmak üzere yöneticiler bunun hesabını nasıl verecekler kendi teşkilat ve adaylarına? Dimyattaki pirinçe göz dikmiş olanlar ellerindeki bulguru kaybederlerse siyaseti biraz öğrenmeye başlayabilirler belki. Hani bin nasihattan evla olan o bir musibet misali. Hani hep diyorum ya 40 yıldır tünellerin berisine sağır olan birilerinin güdümündeki siyaset ve bürokrasi? Belki seçimlerden sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bunu anlamanız için aşağıda ki açıklamayı yapıyorum, bir tarafa not edin.
Seçimler yaklaştığında tablolar da belli olmaya başladı.

 

“TEK BAŞINA SİVRİLEMEDİ”

Kandillide inşallah Saadet Partisi mevcut Başkanımız Nihat Saral’la devam edecek görülen o ki şu an CHP, MHP ve AKP adaylarından hiçbiri karşısında tek başına sivrilemedi, bu saatten sonrada Nihat Başkan orayı bırakmaz. Gülüç' te MHP-AKP yarışı, Ormanlı’da CHP-MHP yarışı gözüküyor. Yani görünen o ki 40 yıllık kurulu düzeni bozacak sadece ve sadece Kandili de Saadet Partisi gözüküyor. Yine AKP tabanının bizden gidenlerinin ısrarıyla aday gösterilen bizden giden ismi ile AKP belki sadece Gülüç'ü kazanabilir. Demek ki siyaseti okumak, tabanı dinlemek, değerlerine sahip çıkmak, dik durmak gerekiyormuş bu "tünellerden berisine" uygulanan ambargoyu kırmak için. 
 

“SİYASETTE 2*2=4 DEĞİLDİR”

Sözün özü birilerinin siyaset bilmemesi, okuyamaması yada yanlış yönlendirmesi ile hareket edenler ellerindekileri de kaybetmeye mahkum olurlar. İstanbul'da ki kalabalık yığınları sizi burada kurtarmaz. Siyaset te 2*2=4 değildir. Siyaset çok bilinmeyenli, sürekli değişken, bir denklem gibidir. Tarihi, siyaseti, sosyolojiyi, psikolojiyi, dini değerleri, milli duyguları, hassasiyetleri bilmez, milleti dinlemezseniz çarpılırsınız. Yine görünen o ki Saadet Partimiz Ereğli ve Alaplı da oylarını arttırıp bu kokuşmuş düzeni yıkmak için yılmadan, durmadan, korkmadan, tüm teşkilatlarıyla birlikte çalışmaya devam edecek ve inşallah Ereğli ve Alaplı'ya tüm beldeleriyle birlikte 5 yıl sonra Milli Görüş iktidarını getirecektir. Bu uzun ve zahmetli süreçte çalışan ve çalışacak inançlı kadrolarımızla biz varız ve inandığımız yolumuza, Erbakan Hocamız'dan öğrendiklerimizi uygulayarak ve ona sadakatle devam edeceğiz son nefesimize kadar inşallah.
Rahmetli Erbakan Hocamızın da dediği gibi; "Milli Görüş iktidarını siz ne bir gün geri getirebilir, nede bir gün ileri alabilirsiniz. İster eve gidin yatın, ister sabaha kadar çalışın. Bütün bu çalışmalarınız ancak kendinizi kurtarmak içindir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)