Ünlü pop müziği sanatçısı Harun Kolçak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini sanatçılarla olan toplantıya çağırmadığı için kırgın olduğunu söyledi.  
Alaplı'da "Evsiz Kediler Sokağı" oyunuyla sevenlerinin karşısına çıkan Harun Kolçak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçıları davet ettiği demokratik açılım toplantısına değinerek, toplantıya davetli olmadığı için üzüldüğünü söyledi. Erol Günaydın Tiyatrosu'nun Alaplı'da sahnelediği "Evsiz Kediler Sokağı" isimli tiyatro oyunu için Alaplı'ya gelen Harun Kolçak, kuliste gazetecilerin sorularını cevapladı. Kolçak, sanatçıların davet edildiği demokratik açılım toplantısına kendisinin davet edilmediğini belirterek  "Davet edilmediğim için konuşmuyorum, davet edilirsem konuşurum. Davet edilmediğim için de Başbakan'a kırgınım" dedi.  
Albümün para kazandırmadığını ve albüm çıkarmayacağını belirten Kolçak, şöyle konuştu: "2006 yılından bu yana albüm yapmıyorum. Yarın akşam dijital klibim bitiyor. Albümün özellikle Türkiye'de önemi yok. Dijital ortamda yayınlayacağız. 'Anladım' isimli bir parça. Artık albüm para kazandırmıyor. Kazanç artık çok zor, 1991 yılında altıma araba çekmiştim. Artık olmuyor. Boşu boşuna albüme yatırım yapmak olmaz. Ben pleybek yapmıyorum Geriye dönüşlere baktım. 'Anladım' parçasına biraz raks da koydum. Pop türü bir şarkı oldu. Dijitali yapmadan önce internette birkaç deneme yaptım. Bunun sebebi reaksiyonu görmekti bir nevi. 'Anladım' parçasına aldığım reaksiyonlar beni gerçekten sevindirdi. Yani çok alkışlandı bu parça. Benden değişim beklendiğini duydum."
Pop müzik sektörünün yozlaştığını iddia eden Kolçak, insanın müzikten kopamayacağını söyledi. Pop müzik sektörünün yozlaştığını anlatan Kolçak, sözlerine şöyle devam etti: "Kaliteli şeyler yapılmıyor artık. Ben hayatımı sıfırlamaya karar verdim. Bir sürü şeyin kapısını kapattım. Kendiliğinden yeni kapılar zaten açılmaya başladı. Bu arada müziğin dışında kuantum fiziği ile ilgili kitaplar okumaya başladım. Bu da beni kendiliğinden elektronik müziğe yönlendirdi. Çünkü evrenin dokusu tamamen elektrik. Bu karardan sonra yıllar önce çalıştığım menajerimi aramak geldi aklıma. Özgür Aras'ı aradım. 'Ne yapmak istiyorsunuz?' diye sordu. 'Elektronik müzik yapmak istiyorum artık' dedim."
Uyuşturucu asla kullanmadığını belirten Kolçak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuda beni geçmişte çok yıpratmak istediler. Bazıları medyatik güçlerini kullanarak beni al aşağıya alma arzusundaydı. Babamla aramın bozuk olduğunu falan söylediler. Bana uyuşturucu yakıştırılması yapıldığında açıkçası kullansaydım, kullanmadım derdim. Gerçekten kullanmadım, kullansam söylerdim. Çok incelememiştim bu konuyu. Zamanın da eroin kullandığı yalanı söylenen ve böyle bir haksız damga yemiş biri olarak severek bu
tiyatro oyununda oynuyorum. Ama sanatçılar bu meselede çok kayıtsızlar pek mesaj vermiyorlar. Bende bu konuda üzerime meseleyi bir görev addettim. Artık eroin ve esrar kullanımı ilkokul sıralarına kadar düştü. Onur Tunç'un 1991 yılında beni orkestrasına almasıyla tüm dünyam değişmişti. Beni çağırıp yanına aldığı günü unutamıyorum."