Zonguldak Özel Ufuk Koleji'nde demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi gereği "Okul Meclis Başkanlığı" seçimi yapıldı.
Okulun başkanlık seçimini organize eden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Veli Değerli, gelecek kuşakların toplum hayatında yerleşik bir demokrasi kültürü kazanmasını amaçlayan proje kapsamında okul başkanlığı seçimi yaptıklarını belirterek, "Öğrenciler önce sınıf temsilcilerini seçti. Daha sonra sınıf temsilcileri toplanarak okul meclisini oluşturdu. Okul Meclisi Başkanlığı için 7 aday belirlendi. Adayların propagandaları gerçek seçimleri aratmayacak kadar renkli geçti. Daha sonra seçim sandıkları konularak seçim süreci başladı. Okul meclis başkanlarını seçmek için okulun salonuna bir sandık koyduk ve öğrenciler Okul Meclis Başkanı'nı seçmek için oylarını kullandılar. Seçim kapalı oy açık sayım usulüne göre yapıldı. Bu demokrasi yarışında büyüklere örnek olacak olgunluğa imza atan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
7 adayın ve 120 seçmenin katıldığı demokrasi yarışında, okul meclis başkanlığına 68 oyla 7/B sınıfı öğrencisi Efe Karaduman, yardımcılığına ise 33 oyla 8/A sınıfı öğrencisi M.Sait Çil seçildi