Çaycuma Koleji Demokrasi İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü Öğrencileri, İnsan Haklarıyla İnsandır sloganıyla Dünya İnsan Hakları Gününü kutladılar. Çaycuma Koleji etkinlik salonundaki kutlama programına, öğrenci velileri de büyük bir katılım gösterdi. Programda, öğrenciler, İnsanlara karşı kardeşlik duyguları besleyeceğime, toplumsal yaşamda ırk, din, dil, cinsiyet farkı gözetmeyeceğime, insanlık dışı, onur kırıcı davranışlar da bulunmayacağıma, alacağım kararlarda kendi yararımdan çok, toplum yararını gözeteceğime, yaşamım boyunca insanların eşitliği ve özgürlüğü ilkesine bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyerek İnsan Hakları Andı içtiler. Program dahilinde şiirler okundu, oyunlar oynandı, Atatürk anıldı.
Öğrenciler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer alan temel insan hakları konusunda izleyicileri bilgilendirerek, dünyada insan haklarının gelişiminde emeği geçmiş tüm eylem insanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Program, okul korosunun insan hakları konulu şarkı dinletisiyle devam etti.
Çaycuma Koleji Müdürü C.Seçkin Ünsal, kutlama programına katılan tüm öğrenci velilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Atatürk'ün Yurtta Barış, Dünyada Barış özdeyişinin günümüzde dünya insanlığının kulağına küpe olması gerektiğini, dünya insanlığının barış kavramına odaklanması gerektiğini, barışın temel alındığı bir dünyada insan hakları ihlallerinin en aza ineceğini dile getirdi.