Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda, kurum yöneticilerinin büyük bir duyarsızlık içinde bulunduğunu, bu duyarsızlığının da iş barışını tehdit eder duruma geldiğini iddia etti. Özellikle TTK Karadon Müesssesi Gelik İşletmesinde yaşanan aksaklıkların işçinin huzurunu kaçırdığına dikkati çeken Cebeci şöyle konuştu: Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Yöneticilerinin işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğindeki duyarsızlıkları son günlerde iş barışını tehdit eder duruma geldi. Bu durum tüm müesseselerde aşağı yukarıaynı. Özellikle Karadon Müessesi Gelik İşletmesi'nde yaşanan aksaklıklar arkadaşlarımız arasında huzuhuzrsuzluğu artırmaktadır. Yıllar sonra modern sosyal tesise kavuştuk diye sevinen arkadaşlarımız, binaya taşındıklarında adeta hayal kırıklığına uğradılar. Yaşanan basit aksaklıklar bile yeterli planlamanın yapılmadığını ortaya koymaktadır. Banyo ve tuvaletlerde pis su giderleri yetersiz, arkadaşlarımızın iş çıkışı terli elbiselerini kurutacakları kurutma odası yok. Arkadaşlarımız ertesi gün ıslak elbiselerle tekrar iş başı yapmak zorunda kalmakta, hastalanıp doktora gittiğinde de işten kaçmakla suçlanmaktadır.
Örneğin, Gelik 52 nolu pervane; burası, işçi sağlığı konusunda tam bir yüz karası. Burada ne tuvalet, ne elini yıkayacağı su tesisatı var. 2 tane çatı ondülinin çatılmasıyla tuvalet oluşturulmuş. Arkadaşlar temizliğini pet şişelerle yapmakta. Burada koleraya yakalanan arkadaşlarımız oldu. Yine arkadaşlarımızın buradaki işyeride oldukça sağlıksız durumdadır.
Arkadaşlarımızdan üretim artışı isteyen, istirahat aldıklarında işten kaçmakla suçlayan sayın yöneticilerimizi uyarıyoruz. Defalarca bu aksaklıkları size ilettik. Ama hala duyarsızlık sürüyor. Madenci özverili ve sabırlıdır. Bunu geçmişten bugüne defalarca ispatlamıştır. Ama sabrının taştığında da olacakları anlamak için yine geçmişe bakmak gerekir. Bizler işçinin temsilcileri olarak kurum yöneticilerini birkez daha uyarıyoruz.
 Biz madenciler işimizi seviyoruz. Biz üretmek istiyor ve buraları çocuklarımızın da geleceği olarak, üretecekleri iş yerleri olarak bırakmak istiyoruz.