Kdz. Ereğli’de polis ekipleri, yaptıkları operasyon içerisinde operasyonla, 15 paket uyuşturucu madde, 30 adet sahte 100 TL ele geçirildi.
Ereğli ilçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş’ın şube müdürü olarak atanmasıyla ivme kazanan Zonguldak Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) hız kesmiyor. KOM Narkotik Şube Ekipleri tarafından Kilimli bölgesindeki uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonda T.B. isimli şahsa uyuşturucu satmaya çalışan A.Y., elindeki uyuşturucu maddesi bulunan paketlerle kıskıvrak yakalandı. Suçunu itiraf ettiği belirtilen A.Y.’nin H.T. ile birlikte hareket ettiğini belirlenmesi üzerine ekipler, 15 paket uyuşturucu madde ele geçirilirken, H.T’yi de gözaltına aldı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevine gönderildi. Operasyon devam ettiği esnada, bir grup şahsın İstanbul’dan aldıkları sahte paraları Zonguldak’ta piyasaya sürmeye çalıştıkları yönündeki ihbarı değerlendiren K.O.M. Mali Büro ekipleri şahısların izini sürmeye başladı. Uzun uğraşlar neticesinde şahısların kimlik bilgilerini ve kullandıkları aracı deşifre eden polis, kısa süreli kovalamacının ardından O.K. , H.C. ve F.C. isimli şahısları yakalayarak etkisiz hale getirdi. Şahısların üzerinde yapılan aramada 30 adet sahte 100 TL ele geçirildi.
Öte yandan Şahısların il merkezinde yakalanmaktan korktukları için sahte paraları piyasaya sürmek amacıyla Devrek, Çaycuma ve Beycuma’nın köylerini tercih ettikleri öğrenildi.