Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefeci operasyonu kapsamında bir kişiyi gözaltına alarak adliyeye sevk etti.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tefecilik yaptığı öne sürülen şahıslara ilişkin yapılan çalışmalarda, A.Ç isimli şahsın Türkiye Taş Kurumunda çalıştığı ayrıca lastik alım satım işi yaptığı, özellikle şahıslara faizle para vererek tefecilik yaptığı, satmadığı halde lastik satmış gibi gerçekte mal ve hizmet alımı olmaksızın boş senet imzalatmak suretiyle şahısları borçlandırarak haksız menfaat sağladığı öne sürüldü.
İmzalattığı senetlere kendi adını değil de başka şahısların ismini yazdığı bu yolla senet sahiplerini icraya verdiği bilgilerinin elde edilmesi üzerine Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde A.Ç isimli şahıs hakkında tahkikata başlandı. A.Ç'in alacaklısı olan borçlular hakkında icra müdürlüklerinden alınan dosyalara ilişkin borçluların konu hakkında müracaatları alındı. Yapılan aramalarda, 4 adet borçlu listesini ve borç bilgileri gösteren ajanda, 1 senet defteri, 9 adet sadece senedin isim ve
imza kısmı yazılı diğer tarafları boş olan senetler, 10 adet imzalı yazılı senet, 6 adet araç satış sözleşmesi, 2 temlikname, 3 adet icra takip belgesi, senet defterinden ayrı 5 adet boş senet elde edildi. Tefecilik olayı ile ilgili A.Ç isimli şahıs Zonguldak Adliyesi'ne çıkarıldı.