Ereğli ilçesine bağlı Işıklı ve Zindancılar Birlik Minibüslerinin yol güzergahının İlçe Trafik Komisyonu kararı ile değiştirilmesine minibüs şoförleri ve köylüler Işıklı köyünde tepki gösterdi.

Işıklı Köyü Muhtarı Hüseyin Akman, 1992 yılından bu tarafa Zindancılar, Işıklı, Tepeören ve Abdi Köylerinden ilçe merkezine yolcu taşıyan minibüslerin yol güzergahının değiştirilmesinin vatandaşı mağdur ettiğini belirterek yetkililerin bu kararı yeniden gözden geçirmesini istedi. Akman gazetecilere yaptığı açıklamasında, Esenler, Zindancılar ve Işıklı köylerinden yolcu alan minibüslerimiz Kaptaş mevkisinden Ketenciler ve oradan da Ereğli ilçe merkezine gidip gelmekte idi. Sadece Ereğli ilçe merkezine değil köyler arasındaki ulaşım konusunu da bu sistem sayesinde çözümü gerçekleştiriliyordu. Minibüslerle Esenler, Zindancılar ve Işıklı Köylüleri tarihi pazarımız olan ve halkın da yoğun olarak geldiği Kaptaş pazarına gidiyorduk. İlçe Trafik Komisyonunu almış olduğu karar ile bu yol güzergahı değiştirildi. Yıllardır kullanılmayan Bakırlık istikametinden ulaşım veriliyor bu durum halkımızın Kaptaş'daki aile hekimine ve pazara gitmesine engel oldu. Bu sorunun biran önce çözümünü bekliyoruz sözleri ile konuştu.

NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Zindancılar Köy Muhtarı Ahmet Sezer'de trafik komisyonunun verdiği kararın halkın yararına olmadığını ve yıllardır sorun yaşamayan halkın alınan karar ile sorun yaşayacağını belirterek, Kaptaş pazarı olsun aile hekimliği olsun vatandaş rahatlıkla gidip geliyordu. Ne oldu da bu sistem değiştirilmek zorunda kaldı? sözleri ile konuşurken Esenler Köy Muhtarı İsmet Çakır'da, köylünün mağduriyetinin giderilmesini istedi. Çakır, Halkımız aile hekimine gidemiyor artık. Yine Alaplı, Ereğli istikametine gidiş sorunlu oldu. Hem şoför esnafı hem vatandaş mağdur edildi. Yetkililerin almış olduğu bu kararı yeniden gözden geçirmelerini umutla istiyoruz dedi.

"KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN"

Ereğli'de işçi olarak çalışan Mustafa Sezer'de 22 gündür servislerin çalışmaması nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, İlçe Trafik Komisyonunun almış olduğu bu karar en fazla beni etkiledi. Yol güzergahının değişmesi ile işe gidiş ve gelişmelerimin güzergahı değişti. Araçlarda çalışmıyor kendi imkanlarımız ile işe gidip gelebiliyorum. İlçe Trafik Komisyonu üyelerinin bu kararı iptal etmesini ve vatandaşın mağduriyetini gidermesini istiyorum sözleri ile konuştu.

Minibüs şoförleri, aileleri, köylülerin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde vatandaşlar ellerinde taşıdıkları dövizlerle yetkililerin kararını eleştirdi.