Küçük yaştaki çocukların dilendirilmesini önlemek için kaymakamlık komisyon oluşturuldu.
Ereğli’de son günlerde dilenci çocuk sayısında görülen artış, Ereğli Kaymakamlığı'nı harekete geçirdi. Çevre yolunda araç sürücülerinden para isteyen ve mendil satmak için araçların arasına dalan çocuklar hem kendi hayatlarını tehlikeye atıyor, hem de sürücüleri zor durumda bırakıyor.
Ereğli Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler Uzmanı Güner Yiğit, Çocuk Geliştirme Uzmanı Abdullah Bozdağ, Psikolog Elçin Boyacıoğlu, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Çakar ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polis büro amirliğinden polis memuru Osman Dinçtürk’ten oluşan komisyon çalışmalarına başladı. Çevre yolunda dilenen ve mendil satan çocuklara baktıkları sırada elindeki mendil poşeti ile komisyonun dikkatini çeken 12 yaşındaki Özgür Uluçetin, komisyon üyeleri tarafından ailesinin yanına götürüldü. Burada baba Turgay Uluçetin (33) ile görüşen Sosyal Hizmetler Uzmanı Güner Yiğit, çocukların okulda olmaları gereken zamanlarda dilendirilmesi ve mendil sattırılmasının yanlış olduğunu ve bunun bir kez daha tekrarlanması durumunda çocukların ailelerin elinden alınacağını söyledi. Bu uyarıya karşılık cevap veren baba Tolga Uluçetin, kendisinin oğlunu dilendirmediğini ve mendil sattırmadığını internete gitmek için evden çıktığını ve akşama kadar dönmediğini iddia etti.
Komisyon üyeleri aynı mahallede bulunan vatandaşları da tek tek uyardı. Genellikle roman vatandaşların çocuklarının dilendirildiği ve mendil sattırıldığı haberini aldıklarını belirten üyeler, anne ve babalara çocuklarını okula göndermeleri gerektiği, aksi halde devlet koruması altına alacakları uyarısı yapıldı.