Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarından ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘gündem dışı konuşma’ yapılmadan açılan toplantıda gündem maddeleri okutuldu.

İlk birleşimde, ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin sonuçları Meclis üyelerine aktarıldı, isim okunarak oylandı.

Maddeler arasında ise Garnizon Komutanlığı’nca ‘güvenlik gerekçesi’ ile öne sürülen Devlet Hastanesi eski arazisi konusunda, komisyonun gerekçeli kararı okundu. Komisyonun ‘uygunsuz’ bulduğu raporda ise şu ifadeler kullanıldı:

 

OY BİRLİĞİ İLE!..

“Belediyemize iletilen askeri bölge ve askeri güvenlik bölge sınırları, Milli Savunma Bakanlığı’nın 17 Aralık 2008 tarihle 25408 imar planı çalışmalarına yönelik görüş yazılı ekinde belirtilen sınırlara uymadığı; dolayısı ile 02.07.2017 tarihli ilave ve revizyon imar planını bozucu etkisi olduğu, daha önce Belediye Meclisi’nin 2018-16/123 kararı ile reddedilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın 10.05.2018 tarih ve 53-18 sayılı yazısı eki ile belediyemize iletilen askeri bölge ve askeri güvenlik bölgesi sınırları ile aynı olduğu görüldüğünden ve yüksek öğretim alanı imar planı değişikliği ile ilgili aynı konuda Zonguldak İdari Mahkemesi’nde dava süreci devam ettiğinden komisyonumuzca katılanların oy birliği ile reddedilmiştir.”

Komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edilerek, komutanlığın talebi red edilmiş oldu.

 

CHP GRUBU RED ETTİ

Öte yandan, ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satışı ve takası konusundaki komisyon kararı da Melis üyelerine aktarıldı.

Bunların içinden ise Kepez Mahallesi’nde 197 metre kare alanın satışı, AK Parti’nin verdiği 15 Kabul, CHP’ninse 12 Red oyu ile sonuçlandı.

Salih Kumaş, Hacı Mahmut Kırkpınar, Esra Alpago, Sertan Ocakcı ve Özkan Özyağcı’nın mazeretli olarak katılmadığı Meclis Toplantısı, 3. Birleşim yapılmak üzere ertelendi.