Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 8.5 milyon TL maliyeti olan ve son teknoloji kullanılarak yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun Zonguldak için önemli bir boşluğu gidermiş olacağını açıkladı. 


2013 yılında yapımına başlanan, 4 bin 500 metre kare alana kurulan kompleksin ve yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra spor ve sağlık ünitelerini de içerdiğinin belirtildiği açıklamada “Eylül ayında açılacak olan yüzme havuzunda Türkiye’nin en gelişmiş yüzme havuzlarında ve sosyal tesislerinde uygulanan teknoloji kullanıldı. BEÜ öğrencileri, çalışanları ve Zonguldaklıların bekledikleri açılış Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek.” Denildi.

Havuzun açılmasını herkesin sabırsızlıkla beklediğini söyleyen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şu açıklamayı yaptı:

“Bülent Ecevit Üniversitesi; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerini, her geçen gün kapasite ve kalitesini artırma yolundaki yürüyüşüne kararlı ve kendinden emin adımlarla devam etmektedir. Yarı olimpik yüzme havuzunu da içeren spor kompleksimizi eylül ayında hizmete sunuyoruz. Hem üniversitemize hem de Zonguldak’a böyle bir tesisi kazandırmak bizim için önemli. Tesisin açılmasıyla öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ve Zonguldak için ilk olacak bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz da vermiş olduğu eğitimin kalitesini artıracak önemli bir tesise kavuşacak. Ayrıca Zonguldak’ta yüzme sporu ile ilgili sürekli eğitimler de bu tesiste düzenlenecek. Havuzun yapımında emeği geçen çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyor, öğrencilerimize, üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”


Haber Merkezi