CHP Genel Başkanı istifaya sürükleyen kaset olayıyla ilgili olarak görüşlerini yazılı açıklama ile bildiren Eğitim-İş Kdz. Ereğli Temsilciliği "Rejim düşmanı güruhun, rejimi sahiplenen kişi ve kuruluşları sindirmeye, yok etmeye yönelik her türlü alçaklığını gördük diyorduk, yanılmışız.  Yıpratma kampanyasının en son kurbanı, ülkeyi tek parti diktatörlüğüne dönüştüren iktidara karşı en keskin direnişi ortaya koyan siyasi lider, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal oldu. Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin teslim alınmasına dönük en ağır darbe girişimi olan anayasa değişikliği sürecinde tezgâhlanan kirli komployu görünce dehşete düştük, kanımız dondu, ürperdik.  Hemen belirtelim ki, CHP Genel Başkanı'nı yıpratmaya ve etkisiz hale getirmeye dönük alçakça bel altı saldırılar, Sayın Baykal'ın Cumhuriyet'e sahip çıkma cesareti ve kararlılığına verdiğimiz değeri ortadan kaldırmaz. Bizler için "özel yaşam alanları", siyasetçilerin ahlaki anlamda sorgulanacağı platformlar değildir. Siyasetçinin değerini belirleyen en esaslı unsur siyasi ahlâkıdır" dedi.
Eğitim-İş, konuyu "komplo" olarak görerek açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bize göre siyasetçi;
Laikliğin, hukuk devletinin ve yargı bağımsızlığının üzerine titriyorsa,
İktidar gücünün kişisel servet sağlamaya yönelik kullanılmaması için mücadele veriyorsa,
Halkın kuşaklar boyunca dişinden tırnağından artırdığı varlıklarını yağmacılara peşkeş çekilmesini içine sindiremiyorsa,
Aydınlanma devrimimize ve kazanımlarına sahip çıkıyorsa,
Emperyalizmin ülkenin bölünmesine ve kardeşin kardeşi kıyacağı bir kutuplaşmaya engel olabilmek için çırpınıyorsa, Başta Büyük Önderimiz ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık onurumuzu koruyanlara ve aydınlanma devrimlerimizi yaratanlara sahip çıkıyor ve O'nlara dil uzatanlara taviz vermiyorsa, en ahlâklı siyasetçidir. Yediden yetmişe bütün yurttaşların midesini bulandıran kirli komployu şiddetle kınıyoruz. Umarız yaşananlar, karşı devrimci işbirlikçi güruhun demokrasiden taviz verilmeksizin, çıktıkları deliğe bir daha geri dönmemek üzere geri tıkılmalarına vesile olur."