Arsa anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan komşunu öldürdüğü iddia edilen kadın, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, Bakiye İntepe'yi (53) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Nevin Karaca (46) ile mağdur yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatı, kavgada müvekkilinin de yaralandığını ve meşru müdafaa sınırları içinde cezalandırılmasını, bu talebinin kabul görmemesi halinde kastın aşılması suretiyle öldürme suçuyla değerlendirilmesini istedi.

Sanık Karaca da savunmasında, olaydan dolayı üzüntü duyduğunu ve pişman olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, olayın maktulün evinin önünde meydana gelmiş olması, sanığın boğuşma sırasında yaralandığı gerekçesiyle olayda meşru müdafaanın söz konusu olamayacağı görüşüyle sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, sanığın duruşmadaki saygılı tutum ve davranışlarıyla pişmanlığını da hafifletici neden olarak kabul ederek cezayı 25 yıla indirdi.

Alaplı’nın Aşağıdoğancılar Tekke Mahallesi'nde 7 Ekim 2015'te, Nevin Karaca, bir süredir aralarında husumet bulunan komşusu Bakiye İntepe'nin evinin önüne giderek tartışmıştı. Çıkan kavgada Karaca ile İntepe yanlarındaki bıçaklarla birbirlerine saldırmıştı.

Bıçak darbeleriyle yaralanan iki kadın, 112 Acil Servis ekiplerince Alaplı Devlet Hastanesine kaldırılmış, İntepe müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.