Alaplı Belediyesi, Taşbaşı-Erdemyuva deniz dolgu alanındaki Sahil Parkı'nı yeni spor alanları ile biraz daha zenginleştirdi.

 

Peyzaj alanında çimlendirme çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığı Sahil Parkı'na, açık hava; bowling, golf ve satranç sahası kuruldu. Yeni spor alanlarının kurulum çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 1. Etap Peyzaj alanında, alt yapının ardından üst yapının da tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

 

Sahil Parkı'ndaki çalışmalarımız devam ediyor. Proje kapsamında gençlere yönelik de oyun alanları olacak demiştik. Bu amaçla, açık hava bowling, mini golf ve satrançtan oluşan bir oyun grubu kurduk. 9 adet mini golf takımı var. Bu mini golf eskiden çok meşhurdu. Şimdi tekrar ilgi duyulan bir spor haline geldi. Bölgemizde ilk defa bu mini golf sahasını kurduk. Gençler gelip burada mini golf, bowling yada satranç oynayabilecek. Bu spor alanının çevresinde oturma grupları da var. Çocuk parkı ile beraber burası bir konsept oldu, bir bütünlük arzetti. Hedefimiz de buydu. Bundan sonraki aşamada, ikinci etap peyzaj alanında tenis kortu, açık hava halı saha ve basketbol sahası yapacağız. Yine, bu 1. etap peyzaj alanında önümüzdeki günlerde açık hava spor aletlerinden oluşan bir alan daha kurulacak. Belediye Çaybahçemizi de yenileyip hizmete açtıktan sonra 1. Etap Peyzaj alanımız bitmiş olacak. Daha yeni olmasına rağmen, bu spor alanlarının gençlerden yoğun rağbet görmesi, ilçemizin bu tür alanlara ihtiyacının da bir göstergesidir.