Emeğin Başkenti ve kömür kenti Zonguldak’ta doğalgaz ile tanıştı. Doğalgazın Zonguldak’a gelişi ile ilgili olarak düzenlenen tören Zonguldak Belediye Başkanlığı tarafından valilik binası önünde gerçekleştirildi.  Törene, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP İl Başkanı Halil Furat, Doğalgaz şirketi Ak Mercan Batı Kır Doğal Şirketler gurubu Genel Müdürü Yunus Keskin,  CHP Devrek Belediye başkan adayı Songül Malkoç, CHP  ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Doğalgaz şirketi müdürü Yunus Keskin açılış konuşmasında verdikleri taahhütlerini yerine getirmeye devam ettiklerini  ve şu an Zonguldak’ın yüzde 20’sine , 2014 yıl sonunda yüzde 50 ve 2017 yılında da yüzde yüzüne doğalgaz bağlanacağını söyledi.

 

MUHARREM AKDEMİR

 

Akdemir de yaptığı konuşmasında Çaydamar Ahmet Taner Kışlalı caddesi, Karaelmas Mahallesi Bülent Şanal Caddesi, Fındık Suyu sokak, Elvancı sok, Meşrutiyet mahallesi, Gazi Paşa Caddesi, Uzun Mehmet Caddesi, Kadırga istikametine doğalgaz bağlandığını ifade ederek, doğalgazın bağlanması ile birlikte şehrin hava kirliğinin tamamen yok olacağını iade etti.

 

ALİ İHSAN KÖKTÜRK

CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk doğalgaz verme töreninde yaptığı konuşmasında Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramına değinerek vatandaşların bayramını kutladı ve Zonguldak’a doğalgaz gelmesinde büyük emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

MEHMET HABERAL

 

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal yaptığı konuşmasında, her ne kadar doğalgazın hava kirliliğini azaltacağını ancak kömürün de hakkını unutmamak gerektiğine işaret ederek “Zonguldak’ı Zonguldak yapan ve şehrin oluşuna büyük katkısı bulunan kömürün hakkını unutmayalım.Kömürümüze sahip çıkalım. Kömüre sahip çıkalım ki yine Zonguldak eskiden olduğu gibi göç alan bir şehir durumuna gelsin” dedi.

 

MEŞALE ATEŞLENDİ

 

Konuşmaların ardından valilik binası önünde oluşturulan platformda Doğal gaz meşalesi yakıldı. Meşalenin ateşlenmesi ile birlikte törene katılanlardan büyük alkış aldı