Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kömür yardımı yapılmaya başlandı. Yardım almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.


SYDV tarafından kişi başı 750 kilogram kömür yardımı yapılmaya başlandı. Zonguldak Valilik binası içinde yapılan yardımlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. SYDV bürosu önünde sıraya giren vatandaşlar saatlerce yardım alabilmek için bekledi. Sosyal güvencesi olmayanlara verilen kömür yardımı nedeniyle yardım alan vatandaşlara 40 TL nakliyat parası da verildi. Kömür yardımı alan vatandaşlar kömürün az olmasından şikayet ederken, olaya tepki gösterdi. Kömür yardımı almaya gelen Yaşar Akyaz, "Ne veriyorlar?
Verdikleri 110 TL para. 8 tane çocuk var. O da bir günde bitecek" dedi.
Yardım almaya gelen bir diğer vatandaş Soner Bilir de "Biz bakanlarımızdan rica ediyoruz. İş sahası açsınlar. Buradaki rezilliği görüyorsunuz. İş sahası açılmadan bu insanlar her şeyi yapar. Her şeyi göze alırlar, hırsızlıkta yaparlar, her şey yaparlar. Bu kuyruk böyle devam eder. 750 kilogram kömür alacağız. 750 kilogram kömür neye yeter ki? Ancak bir ay gider" ifadelerini kullandı.
Kömür almak için sabah saat 09.00'da geldiğini söyleyen Hatice Karakuş ise "Kömür verecekler onu almak için geldim. Saat 09.00'dan beri bekliyorum. Ne zaman sıra gelir bilmiyorum bekliyorum" diye konuştu.
SYDV tarafından toplam 3 bin 412 kişiye kömür yardımında bulunulacağı belirtildi.