1 Kasım Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde yeniden AK Parti’den 2. Sıra Zonguldak Milletvekili Adayı gösterilen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, son 15 gün içinde, ikinci kez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile makamında görüştü.

Beraberinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun’un Bakanlıktaki makamına giden Çaturoğlu,  Zonguldak ve ilçelerinin sorunlarını ilk elden Bakan Alaboyun’a bir kez daha iletti.

 

KÖMÜR SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI AŞILIYOR

Oldukça verimli geçen görüşmeyi değerlendiren Çaturoğlu, kömür sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakan Alaboyun’la son 15 günde ikinci ziyareti gerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Çaturoğlu şunları söyledi:

“Sorunlarımızı Ankara’ya taşımayı sürdürüyoruz. Takip edilmesi gereken sorunları takip ediyor, çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Son torba yasa ile özel kömür ocaklarının artan üretim maliyetlerinin bir kısmının ödenmesi daha önce bakanlıkça kabul edilmişti. Sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak ve geri kalan kısım maliyetlerinin ödenmesi için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte üreticilerimizin yapmış olduğu çalışmayı sunduk. Torba yasa çıktığı tarihten itibaren de kesinleşen maliyet farkları işletmecilere ödenecek.

 

“ENERJİ NAKİL HATLARININ YER ALTINA ALINMASI İÇİN TEKLİF VERDİ”

Ayrıca yine büyük önem verdiğimiz diğer bir proje olan Kdz Ereğli ve Gökçebey ilçeleri ile Çaydeğirmeni beldesinin enerji nakil hatlarının tamamının yer altına alınması için belediyelerimizin taleplerini içeren dosyayı Sayın Bakanımıza ilettik ve yatırım programına alınmasını istedik.”