Zonguldak Limanı'nda bulunan Kardemir Stok Sahası'na boşaltılan kömürlerin yaydığı tozlar, vatandaşın tepkisine neden oluyor.
Terakki Mahallesi sakinleri, kömür tozlarına çözüm bulunması amacıyla aralarında imza toplayarak, Valilik ve Belediye Başkanlığı'na müracaat ettiler. Şu ana kadar herhangi bir cevap alamadıklarını belirten vatandaşlar, aynı imzalarla İl Sağlık Müdürlüğü'ne de şikayette bulunacaklarını söylediler.
Terakki Mahallesi'nde oturan İsmail Küçük, mahalleliler adına yaptığı konuşmada tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"BAKANLIKLARA
KADAR GİDECEĞİZ"
"Kardemir Stok Sahası'na açık şekilde istiflenen kömürler yüzünden evlerimiz hergün kömür tozuyla doluyor. Bölgeden geçen vatandaşların bu tozlardan dolayı hem nefes almaları güçleşiyor, hem de giydiği kıyafetler kirleniyor. Bu nedenle Valiliğe ve Belediye'ye yaklaşık 15 gün önce kömür tozlarından duyduğumuz rahatsızlığı iletmek üzere 400'e yakın imza ile başvurmuştuk. İl Sağlık Müdürlüğü'ne aynı başvuruyu yaptık. Henüz kurumlarımızdan cevap alamadık. Terakki Mahallesi Muhtarı Cevat Köksal da bizi yalnız bıraktı. Eğer mağduriyetimiz giderilmezse, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı'na kadar gideceğiz."