Zonguldak'ta halk sağlığını ve can güvenliğini tehdit eden eski kömür yıkama havuzları tehlike saçıyor.  Kent merkezinde eski kömür yıkama tesisi (lavuar) alanının 6 yıl önce boşaltılmasıyla açıkta kalan yaklaşık 6 metre derinliğindeki kömür yıkama havuzları, kar ve yağmur sularıyla ağzına kadar doldu. Etrafındaki tel örgülerin bakımsızlıktan yıkılmasıyla ağzına kadar su ve çöplerle dolu vaziyette bekletilen kuyular; özellikle çocuklar, karanlıkta kuyuları fark etmeyen vatandaşlar ve sokak hayvanları için büyük tehlike arz ediyor.
"İÇİNE BİRİ DÜŞECEK
DİYE KORKUYORUZ"
Vatandaşların büyük korku yaşadığı eski kömür yıkama kuyularının açık vaziyette bırakılması ve çevrede herhangi bir güvenlik önlemi alınmaması tepki çekiyor. Atıl halde bırakılan kuyuların kar-yağmur ve lağım sularıyla dolduğunu, bunun da büyük felakete yol açabileceğini ifade eden Ahmet Kurt isimli vatandaş, Allah korusun, bir insan düşse nasıl çıkacak buradan? Ben kaç kez kedi ve köpek ölüsü çıkardım. Etrafında tel örgüler de kaldırılmış. Burası 5-6 yıldır böyle rezil bir şekilde bekletiliyor. Lağım suları ve yağmur sularıyla içi dolan atıl kuyuların yaz döneminde de kokusundan duramıyoruz. Şehrin göbeğindeki bu rezilliğe artık dur denilmesini bekliyoruz. Bazı çocuklar çöp toplamaya geliyor. Bu rezilliğe bir son verilmesini istiyoruz. dedi.
BİR GENÇ ÖLMÜŞTÜ
Bu arada, daha önce, Zonguldak'ta pazarcılık yapan 24 yaşındaki Mesut Karaoğlu isimli genç, tuvalet için girdiği eski lavuar tesisinin zemin katındaki ağzı açık bırakılan havuza düşerek ölmüştü.