Zonguldak'ta hemzemin geçitte kalan kamyona kömür yüklü tren çarptı. Kamyoneti almak için demiryoluna giren kurtarıcı ise iş makinesi tarafından güçlükle çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Kapuz Mahallesi'ndeki inşaata malzeme götüren Rıdvan Aydın (26) idaresindeki 67 DY 579 plakalı kamyonet, demiryolu ile kesişen patika yolda mahsur kaldı. Battığı yerden kurtarılmaya çalışılan kamyonete, Zonguldak'tan Çatalağzı istikametine giden Çetin Ş. ve Mustafa C. kontrolündeki 23237 sefer sayılı tren çarptı. 473 ton kömür yüklü ten, kamyonu yaklaşık 20 metre sürükledi. Treni görünce kaçan 3 kişi ise kazadan yara almadan kurtuldu.
Trenin geri gitmesi ile boşa çıkan kamyoneti raylardan çıkarmak için kamyon şoförü, polis ve çevredeki vatandaşlar uzun süre uğraştı. Olay yerine kamyoneti kurtarmak için çekici çağrıldı. Güçlükle kazanın olduğu demiryoluna girebilen çekici, tüm uğraşlara rağmen kamyoneti raylardan çıkarmayı başaramadı. Polis ve vatandaşlar, bu kez aracı kurtarmaya çalışırken demiryolunda saplanan oto kurtarma aracı için seferber oldu. Tüm uğraşlara rağmen kurtarılamayan çekicinin bir de lastiği patladı. Çekiciyi ve kamyonet, olay yerine getirilen iş makinesi yardımıyla demiryolundan çıkarıldı. Patlak lastiğin değiştirilmesinin ardından çekiciye yüklenen kamyonet, olay yerinden götürüldü.
Araçların kaldırılmasının ardından demiryolu tren trafiğine açılırken, kazaya karışan trenin Çatalağzı Termik Santrali'ne kömür götürdüğü öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.