Zonguldak Kömür Spor Kulübü Başkanı Süleyman Caner ve Teknik Heyeti, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi 26 Ekim 2017 tarihinde ziyaret ederek, sendika olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesinin önünü açacak olan Torba Yasa Tasarısı’nın içinde yer alan 58. maddenin geri çekilmesi için verdikleri mücadeleyi desteklediklerini açıkladı.

            TTK’nın özelleştirilmesinin Zonguldak’ın yok olması demek olduğunu vurgulayan Caner, “Bu tasarıya öncelikle Zonguldak esnafının karşı çıkması gerekiyor. Çünkü TTK Zonguldak’ın ekmek kapısı. Ekmek kapısı yok olursa Zonguldak da yok olur.  Zonguldak’ta yaşayan, geleceğini burada gören, Zonguldak’ı düşünen, ülkesini düşünen herkes bu tasarının karşısında olmalıdır. Bizler, Zonguldak Kömür Spor temsilcileri olarak, sizlerin bu tasarının geri çekilmesi için verdiğiniz mücadeleyi destekliyoruz. Üzerimize ne tür görev düşerse yerine getirmeye hazırız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Demirci, Zonguldak Kömür Spor Başkanı ve Teknik heyetine verdikleri destekleri için teşekkür etti.

Sendika ve maden işçisi olarak tasarının geri çekilmesi için verdikleri mücadeleye, Zonguldak’tan geçmişi aratmayacak kadar büyük destek ve dayanışma olduğunu belirterek, “Umuyorum, bu tasarıyı meclise götürmek isteyenler bu karşı duruşu görürler ve meclisten geri çekerler. Aksi takdirde şanlı tarihimizde olduğu gibi bizler yeni şanlı tarihler yazmaya hazırız” dedi.