Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli askerler Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de vefatının ardından naaşını İstanbul'dan İzmit'e taşıyan Yavuz Zırhlısı'nda askerlik yapan ve geçtiğimiz gün 100 yaşında hayatını kaybeden Şaban Kalmaz'ın yakınlarını ziyaret etti, mezarına çiçek bırakarak dua etti.


AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Merkez Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Bülent Oral, Kurmay Başkanı Albay Mustafa Şahin ve beraberindeki askerler 6 Mayıs 2016 tarihinde tedavi gördüğü Ereğli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden ve aynı gün ilçeye bağlı Ortacı Köyü'nde toprağa verilen Şaban Kalmaz'ın Ortacı Köyü'ndeki ailesini ziyaret etti.


MEZARINA ÇİÇEK BIRAKTILAR

Tuğamiral Doğan, Şaban Kalmaz'ın oğlu Mehmet Kalmaz ile torunu Ersin Kalmaz'a çiçek verdi, aileye başsağlığı diledi.

Mehmet Kalmaz, babasının Atatürk'ün naaşı başında nöbet tutmuş en uzun yaşayan son asker olduğunu hatırlatarak, "Üzüntülüyüz, sağ olsun komutanlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Yanımızda oldular" dedi.

Doğan ve beraberindekiler daha sonra Şaban Kalmaz'ın mezarını ziyaret etti, çiçek bıraktı. Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından program sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)