Her yıl Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden Alaplı ilçesine fındık toplamak için gelen binlerce mevsimlik işçi için konaklama yerleri belirlendi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, gazetecilere yaptı açıklamada, Alaplı’da yaşanan selin ardından çay kenarlarında yaşamanın zor olduğunu söyledi.

Mevsimlik tarım işçileri arazi sahipleri tarafından evlerinde misafir edilebileceğini ifade eden Çağlar, şöyle konuştu.

“Geçtiğimiz yıllarda ve bu yıl yağan kuvvetli sağanak yağışların sonrasında görüldüğü üzere, Alaplı sınırları içinde bulunan dere yataklarının kenarları her zaman sel tehdidine açık bulunmaktadır. Bu nedenle İlçe genelinde çay ve dere yataklarında konaklama yapılmasına izin verilmeyecektir. Mevsimlik tarım işçileri arazi sahipleri tarafından evlerinde misafir edilebilir. Ya da temek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekanlarda konaklamaları sağlanabilinir.İlçemize kendi imkanlarıyla ile herhangi bir iş bağlantısı yapmadan gelen mevsimlik tarım işçilerinin ise komisyon kararınca Çatak, Alioğlu,Kasımlı Köyleri futbol sahası, Belen Köyü Değirmenyüzü mevkisi,Ömerli Köyü Dumanlar Mahallesi İlk Okul bahçesinde yerleştireceklerdir. Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belirlenen yerlere su tankları konularak su ihtiyacı Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından karşılanacak olup köylerdeki muhtarlıklar tarafından tuvalet yapılacaktır. İşçilerin sağlık problemleri Toplum Sağlığı personeli ilgilenecektir.”

 

(Haber Cem Sürmeneli)