Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin hafta sonu yapılacak olan AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı kongresi nedeni ile yazılı basın açıklaması yaptı. Şahin açıklamasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Şahin’in açıklaması şu şekilde “

Hafta sonu yapılacak olan İlçe Başkanlığı kongresi heyecanını eminim bizler gibi sizler de hissetmektesiniz. Şenlik havasında geçeceğini düşündüğümüz ilk ilçe kongremiz bir kez daha gösterdi ki camiamız son derece büyük ve özverili bir camiadır.
Camiamızın, son iki seçimi beraber ve başarı ile göğüslediğimiz mevcut ilçe başkanımız Sayın Ahmet Özdemir ile devam etme kararı, birlik ve beraberlik adına sevindirici bir karardır. Bu karar AK Parti ailesinin istikrarı koruma ve başarıya ulaşma isteğinin en güzel örneğidir.
Daha önce kamuoyuna adaylıklarını açıklayan arkadaşlarımızın her biri bu camianın seçkin neferleridir. Her birinin bu işi en iyi şekilde yapabilecek arkadaşlar olduğundan hiçbirimizin şüphesi yoktur. Bu arkadaşlarımız camianın tek yürek olması, istikrarın bozulmaması adına kongreye tek liste ile gidilmesi için ricalarımı kırmamışlar ve bu konuda beni yalnız bırakmayarak destek vermişler ve “dava adamı” olduklarını göstermişler, tek liste kararına riayet etmişlerdir.
Dün de Belediyemiz İmar Komisyonu Başkanı ve çok değerli dostum Sayın Tahsin Karaarslan bu konudaki isteğimi olumlu karşılamış ve aday olmayacağını açıklamıştır. Şu an Kozlu için çok önemli bir görevi layıkıyla yapan Sayın Karaarslan, bu partiye her konuda üst düzey hizmetlerde bulunmuş seçkin bir dostumuzdur. Kendisine buradan bir kez daha beni kırmadığı için teşekkür ediyorum.
 Bizler için tarihi bir gün olan 29 Kasım 2014 tarihi ilçe olduktan sonra yapacağımız ilk kongre olacak. Bu kongreye el ele, kol kola, omuz omuza gidecek olan bizler tarihi bir olaya da imza atacağız. Bu birlik ve beraberlik içerisinde adını her tarafa duyuracak olan Kozlu’nun temelini de atacağız. Zonguldak siyasetinde güçlü bir konuma gelecek olan “büyük ve güçlü bir Kozlu” tarihinin ilk sayfası o gün yazılacaktır.”