Tüm Emekliler Derneği’nin Kdz. Ereğli Şube kongresinde konuşan Başkan Necati Vurgun, Korubaşı’nda 120 dönümlük arazinin TOKİ’ye devredildiğini ve konut yapımına başlanacağını açıkladı. Vurgun, Türkiye’nin her yerinde   65 yaş üstünün toplu taşımadan  ücretsiz yararlanmasına rağmen Ereğli’de bu uygulamanın gerçekleşmediğine de dikkat çekti.

Kdz. Ereğli Şube Kongresi divan başkanlığına Tüm Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yunus Atiktürk’ün seçilmesi ile başladı. Atiktürk açış konuşmasında iktidardan taleplerini dile getirirken, promosyon konusundaki çalışmaların tamamlanmasını büyük umutla beklediklerini ifade etti. Daha sonra çalışma raporunu okuyan Necati Vurgun, emeklilere nakliye ücretsiz kömür dağıtımına başladıklarını müjdeledi.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA EREĞLİ’DE UYGULANMIYOR

Vurgun, Genel Merkez yöneticilerinin dernek üyelerine Ankara’da parasız konaklama sağlayacak misafirhaneyi hizmete açmalarından dolayı teşekkür ettiği konuşmasında, “Devletimizin iki sene önce 65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşımadan ücretsiz faydalanmasına imkan tanıyan yasayı yürürlüğe koymasına rağmen, Türkiye’nin her tarafında uygulanan bu yasa ne hikmetse Kdz. Ereğli’de uygulanmamaktadır. Dernek olarak kaymakamlık ve belediye ile yapılan görüşmelerde belirli bir neticeye varılmak üzeredir.  Kaymakamlık makamı tamim yayımlamasına rağmen uygulanmamaktadır. Kaymakamlık ve belediye yetkilileri dernek olarak yaptığımız görüşmelere olumlu yaklaşmakta. Onlarda kanunun herkesi bağladığı fikrinde birleşmekte olup çok yakın zamanda olumlu gelişmeyi inşallah müjdeleyeceğiz.” Dedi.



HASTANELERDE İNDİRİM

İlçedeki özel hastanelerde muayene; tahlil ve ameliyatlarda yüzde 30 oranında indirim sağlandığını belirten Necati Vurgun Sözü toplu konut olayına getirip şunları söyledi:

TAPULAR DERNEK DOSYASINDA

Dernek genel merkezimizin  TOKİ ile yaptığı anlaşma gereği  31 Aralık 2015 tarihine kadar emeklilerimize TOKİ ev yazılımları devam etmiş ve sonunda kaymakamlık, belediye ve valilik ile görüşmeler neticesinde Kdz. Ereğli TOKİ evleri mevki Korubaşı Mahallesi’nde 120 bin metre kare yer emeklilerimiz için tahsis ettirilip arsa tapuları derneğimize gönderilmiştir. Ayrıca belediye ile yapılan görüşmelerde arsa resimleri çıkartılmıştır. Tapular ve resimler  derneğimiz dosyasında bulunmaktadır.

TOKİ müracaatları sonuna kadar hassasiyetle takip edilecektir. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için önerilerinizi bekliyoruz.”

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ATİKTÜRK: BİZ TOKİ DEĞİLİZ, BİZE NE DEDİLER BUNUN TAKİBİNİ SAĞLAYIN, KAYIT EDİN BİZE GÖNDERİN.

Necati Vurgun’un bu konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Yunus Atiktürk’te konuyla ilgili şu bilgilendirmede bulundu:

“Bizlere, tabi ki bütün derneklere emir verildi. Biz de onların doğrultusunda durduk, emeklilerimizin kayıtlarını yaparak, Valilik kanalıyla Toki’ye gönderdik. Halen çalışmalarımız devam ediyor, biriktikçe de bunu Toki’ye Valilik kanalıyla ulaştıracağız.

Bunun başlangıçta açıklanmış olduğu şekil 2023 yılına kadar bu devam edecek. Yani şimdi kayıt olan üyelerimiz, Yani telefon ediyorlar efendim bizimki ne zaman olacak? Toki ne zaman yapacak? Gibilerinden sorular soruyorlar haklı olarak, onun için bu Toki meselesi bizler elimizden gelen her gayreti yapıyoruz.

Konya’da belirli bir miktarda çekiliş yapıldı, evlerini aldılar. Urfa’da çekiliş yapıldı evlerini aldılar. Yani bunlar evvelden yapılmış olan Toki binaları.

Bazıları diyor ki efendim siz bizi ev sahibi yapacaktınız niye siz bize bilgi vermiyorsunuz? Efendim biz Toki’ye  göndeririz basın aracılığı ile halka bildirir ve onları zaten liste halinde çağırırlar çekilişe. Biz de bunun takipçisi oluyoruz. Takip ediyoruz, buna emin olun. Bazıları diyor ki efendim siz bunu niye yapmıyorsunuz? Biz Toki değiliz, Bize ne dediler bunun takibini sağlayın, kayıt edin bize gönderin. Arsayı temin edecek, arsayı temin ettikten sonra alt yapıyı yapacak, alt yapıdan sonra Toki binaları yapacak, grup gurup herkesi çağıracak çekişini yapacağız ve herkes ev sahibi olacak durum bundan ibaret. Yani şekli bu.

Biz Tüm İşçi Emeklileri Derneği olarak biz bundan mesul değiliz. Biz ancak kaydımızı yaparız, Valilik kanalıyla Toki’ye göndeririz ama biz de bunun takibini sağlarız.”


SEÇİMLER

Tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa yeniden Necati Vurgun Seçildi. Yönetim kurulu da, Mehmet Akdeniz, Cemil Akman, Selami Esmer ve Yaşar Pala’dan oluştu.

Denetim kurulu üyeliklerine; Cemal Aktay, İsmail Sönmez ve Ahmet Tekin Baykan seçildi.

Ast Kurul Delegelerinin isimleri de şunlar: Necati Vurgun, Mehmet Akdeniz, Cemil Akman ve Ahmet Tekin Baykan.


AKDENİZ’E PLAKET

Derneğin Kdz. Ereğli’de kurulup örgütlenmesindeki büyük emeklerinden dolayı Genel Başkan Satılmış Çalışkan adına Yardımcısı Yunus Atiktürk Mehmet Akdeniz’e plaket vererek teşekkür etti.