Kdz Ereğlide sanatsal faaliyetlerini sürdüren Turkuaz Kültür ve Sanat derneği ANADOLU'DAN TÜRKÜLER Adlı bir konser düzenliyor. Konser 16 Aralık Cuma GÜNÜ Atatürk Kültür Merkezi'nin sinema salonunda saat 19:30 da sahnelenecek.
Dernekten bu konuda yapılan yazılı açıklamada şu bilgilendirme yapıldı:
Derneğin  işlevindeki maddi manevi ihtiyaçları karşılamak ve sanat adına ürettiklerini paylaşmak amacı ile üyelerinin desteğini arkalarına aldıklarını açıklayan Turkuazlı dernek yöneticileri Kdz. Ereğli belediyesinin düzenlediği hamsi festivalinde de Karadeniz türkülerinden oluşan küçük bir dinletide gerçekleştirecekler.
Konser Tukuazlı sanat severler ve dernek üyelerine Anadolu'nun dört köşesinden seçtikleri türkülerle türkü dostlarına seslenecekler. Konserin  yakın zamanda kaybettiğimiz öğretmenlere, depremde hayatını kaybeden insanlarımıza ve terör şehitlerine atfen düzenlediklerini açıklayan Turkuaz Kültür ve Sanat derneği yönetim kurulu üyeleri söyleyecekleri türkülerle insanlar arasındaki dostluk sevgi ve hoşgörüyü insana saygıyı anlatmaya çalışacaklarını söylediler.
16 ARALIK CUMA GÜNÜ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE Turkuaz'ın TÜRKÜ konserinde buluşmakve  türkü tadında bir gece yaşamak dileğiyle. 
Tüm halkımız davetlidir.
Tenkit etmek kolaydır sanat yapmak ise emek ve güç ister.