Zonguldak Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Zonguldak Tartışıyor" konulu toplantıda öğrenciler yüzlerine gaz maskesi takarak hava kirliliğinin önlenmesini istedi.

Zonguldak Kent Konseyi sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği "Zonguldak Tartışıyor" konulu toplantının ikincisi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) çevre konulu konferanslarla gerçekleştirildi. Toplantıya TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Belediye Başkanı İsmail Eşref, Baro Başkanı Kerem Ertem, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

MİLLETVEKİLLERİ DE TAKTI
Slayt gösterisiyle başlayan toplantıya ellerinde çevre konulu pankartlar ve gaz maskeleriyle giren öğrenciler hava kirliliğinin önlenmesini istedi. Salona girerken davetlilere verilen maskeleri eski Meclis Başkanı Köksal Toptan ve diğer milletvekilleri de taktı. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, "Kentimizin sorunlarına çözüm üretmek ve kentlilik bilincimizin gelişmesi konusunda hepimize görev düşüyor. Öncelikle yaklaşık 8 aylık bir süre sonunda göçükten çıkarılan maden şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı bir bekleyiş içerisinde olan ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Zonguldak Kent Konseyi olarak amacımız Zonguldak ile ilgili her konuda araştırarak düşünerek ve tartışarak birlikte çözüm üretebilmek.
Kent konseyleri halkın ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı ve düşüncelerin yöneticilere aktarıldığı çözüm bulmaya katkı sağlamayı amaçlayan kurumlardır. Bu anlamda kentimizin sorunlarına çözüm üretmek ve kentlilik bilincimizin gelişmesi konusunda hepimize görev düşüyor. Kent Konseyimiz Zonguldak hassasiyeti taşıyan insanlardan oluşuyor. Bu salondaki tüm misafirlerimizin de aynı hassasiyeti taşıdığına inanıyoruz" dedi.
Toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam etti.