Büyük umutlarla oluşturulan ancak 1-2 etkinlik dışında kamuoyunun beklediği heyecanı yaratamayan Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nin önceki akşam gerçekleştirilen toplantısına da 4 kişi katıldı.

Büyük umutla kurulan ancak beklediği çıkışı yapamayan Kdz.Ereğli Kent Konseyi önceki akşam Muhabbet Tezel Başkanlığında 1 yürütme kurulu üyesi, Gençlik Komisyonu Başkanı Ertan Acur ve Sekreterya Nuriye Koyuncu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi. Kısa bir gündemin ardından toplantı sona ererken genel seçimlerin ardından mevcut yönetimin kongreye gideceği öğrenildi.
KONSEY BOŞ ÇIKTI
Büyük umutlarla oluşturulan bölgenin sorunlarında kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere meslek odaları, sivil toplum örgütleri arasında köprü görevi kurması beklenen Kdz.Ereğli Kent Konseyi 2-3 etkinlik dışında herhangi bir olumlu adım da atamadı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun bazı üyelerinin toplantılarda gündeme getirdiği, “Kent Konseyi kurumlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri arasında köprü görevi kurmalı, bölgenin sorunları için güç birliği oluşturmalı ilgili noktaları harekete geçirmeli, belediye meclisine verilen ancak gündeme dahi alınmayan bu projeler kamuoyu ile paylaşılıp ilgililerin desteği istenmeli, siyasi parti ilçe başkanları bir araya getirilip Kdz.Ereğli’nin geleceği için hareket edin çağrısı yapılmalı önerileri de işleme konulmadı.
VATANDAŞ TEPKİLİ
Türkiye genelindeki pek çok Kent Konseyi çeşitli etkinlikler yapıp kendi yörelerinin kalkınmasına sosyal gelişimine öncelik ederken yaklaşık 2 yıl önce oluşturulan Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nde Kadın ve Gençlik Meclisleri de ayrı ayrı çalıştı. Duyarlı vatandaşlar ise Kent Konseyi’nin amacının sadece belediye meclisine proje sunmak olmadığını bölgenin sosyal, kültürel, ekonomik açıdan gelişmesine katkı vermesi gerektiğini enazından ilçe yöneticilerinin bir araya getirilmesine vesile olabileceğini belirterek, “heyecan demek ki yitirilmiş, bölgenin sorunu çok, Kdz.Ereğli Kent Konseyi üretken olmalıydı, kurum kuruluş, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile yakın diyaloglar kurup bölge için güç birliği oluşturulmasına öncülük etmeliydi. İnşallah bundan sonraki yönetime genç, heyecanlı, suskun olmayan, aldığı görevi başarı ile yerine getirebilecek isimler gelirde Kent Konseyi nasıl çalışırmış o zaman kamuoyu görür” dediler.
MADDE ÇOK AÇIK
Kent Konsey’lerinin çalışma yönetmeliğinin birinci maddesi ise aynen şu şekilde: Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşericilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.