İki yıllığına göreve seçilen Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nin görev süresi dolunca, yeni genel kurulu belediyenin gerçekleştirmesi için konsey üyelerinden bir tanesi dışındaki tümü istifa etti. Bilindiği gibi konseye belediyeden bütçe ayrılmamış, çalışma gruplarının hazırladığı projeler de belediye meclisinin gündemine alınmamıştı.

 

*Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, bazı yürütme kurulu üyeleri, kadın ve gençlik meclisi görev süresinin dolmasından ötürü istifa kararı aldı. Büyük umutlarla göreve gelen ancak kamuoyunun beklediği çıkışı yapamayan Kdz.Ereğli Kent Konseyi, 2009 yılının Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile göreve getirilmişti. Blok liste ile yapılan seçimlerde Muhabbet Tezel başkanlığa, Yürütme Kurulu’na da Oktay Demiroğlu, Nihat Eken, Hüseyin Kocatürk, Ayhan Atay, Mustafa Kemal Bektaş seçilmiş kadın ve gençlik meclisi başkanlıkları da belirlenmişti. 2 Yıl süre sonunda Kdz.Ereğli Kent Konseyi yöneticileri geçtiğimiz günlerde üst üste yaptıkları toplantıda durum değerlendirmesi yaptılar ve genel kurulu Kdz.Ereğli Belediyesi’nin yapması görüşünde karar kılarak istifa kararı aldılar.  

 

KONSEY YALNIZ BIRAKILDI

 

Bütçesi İçişleri Bakanlığının talimatları ile Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından oluşturulması gereken Kdz.Ereğli Kent Konseyi’ne bütçe ayrılmaması ve gerekli desteğin sağlanmaması çalışma gruplarında da huzursuzluk yaratmış, çalışma grupları toplantılarını dahi göreve geldikleri ilk 3 ayın sonundan itibaren yapmamıştı. Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel’de gazetecilerin, belediyenin konseye maddi destek vermediği iddiaları konusunda ise daha önce gelen müfettişlerin tuttuğu raporla, belediyenin Kent Konseyi’ne maddi destek veremeyeceğini bildirdiğini, bu nedenle de belediyenin kendilerine bütçe ayıramadığını ifade etti. Öte yandan yine Kent Konseyi Çalışma Grupları tarafından hazırlanan ve Yürütme Kurulunun onayından geçen çok sayıda proje ise belediye meclis görüşmelerinde gündeme de alınmamıştı.

 

BEKTAŞ İSTİFA ETMEDİ

 

Konsey üyelerinden ve Türk Metal Sendikası’nın temsilcisi Ayhan Atay daha önce istifa ederek konseyden ayrılmıştı. Konseyden Muhabbet Tezel, Hüseyin Kocatürk, Nihat Eken, Oktay Demiroğlu da istifa etti. Konseyden şu anda sadece Mustafa Kemal Bektaş istifa etmedi. Bektaş, “Kongrede verilen görevi, kongreye çok az bir zaman kala bırakmayı doğru bulmuyorum. Kongrede görevi bırakmak daha doğru geliyor bana. Bu nedenle istifa etmedim” dedi.