Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'ı makamında ziyaret etti.

Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve yönetimi, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'ı makamında ziyaret ederek, 44. kuruluş yıldönümünü kutladı ve başarılar diledi.
Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, Bizler 1998 yılından beri kadına karşı şiddet, kadının siyasette ve karar mekanizmalarında yer almasıyla ilgili konuları irdeliyoruz. Bununla ilgili projeler üreterek gerek meclis bazında, gerekse yerel bazında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yaklaşan seçimlere hazırlıklarınız var mutlaka. Bakalım kadın adına neler yapıyorsunuz. Kadına karar mekanizmalarında ne kadar yer veriyorsunuz. Bunlar hakkında bilgi almak, Zonguldak'taki kadının durumunu sizlerle paylaşmak üzere geldik dedi.

KADIN YOKSA BAŞARI DA YOK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, ise Bu yapmış olduğunuz çıkışta ve çalışmalarda biz sizlere başarılar diliyoruz. İnşallah daha iyi şeyler olur. Ben şuna inanıyorum ki kadının olmadığı hiçbir şehir, eylem, bir görüş başarıya ulaşmaz. İnanın bunun kanıtları da zaten ortadadır. Sizlerde iyi biliyorsunuz ki Zonguldak'ta iyi gitmeyen şeyler var. Zonguldak'ın taşları yerinden oynuyor son zamanlarda. Bu noktada kadınlarımızın gerek siyasette, gerekse dernek ve kuruluşlarda olmaları bizleri çok sevindiriyor. Benim bulunduğum süreç içerisinde bayanlarımızın içinde olacağı siyaset anlayışı ve bu çalışmalarınızdan dolayı Zonguldak'ın temel sorunlarının giderilmesinde olsun, çözümleri noktasında olsun işin ve yükün sizlere daha çok düştüğüne inanan bir insanım. Biz 16 Ağustos'ta ilk seçimimizi yaptığımız zaman bizim 48 kişilik il yönetiminde 14'ü bayandır. Bu bizim genel merkezimizden de takdir alan bir sayıdır. Kadın Kolları başkanımız 16 kişilik bir kadın yönetimi atamasıyla oda yola çıktı. Bu sayıyı bildiğim kadarıyla 30 yaptık, tekrar bir atama isteyeceğiz. MHP'nin kadınımıza vermiş olduğu önemin anlaşılması bakımından bu rakamları sizlere vermek istedim. Ziyaretimize geldiğiniz için sizlere teşekkür ederim diye konuştu.