Kent Konseyi Yönetim Kurulu Kdz. Ereğli  Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz  Bölge Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu  ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ve ziyaret ettiklerini ve ilçenin sorunları ve çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını, Konsey Başkanı Gökhan Günay  gönderdiği yazılı açıklama ile şöyle bildirdi:

İlk ziyaretimizi İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’yla yaptığımız görüşmede, Kent Konseyinin önemine değinen kaymakamımız, şehri sorunları noktasında Üniversite, Hastane, Otogar Ulaşımı gibi konuların uzun vadede proje yapılamasını önererek; Ben bu ilçeye Devlet adına görev yapmaya geldim. Bunun niçin kaymakamlık olarak her türlü sorunların üstesinden gelmek için her zaman yanınızda olurum. Ancak Ereğli’nin sorunları bu anlayışla bitmez. Mesela Kampus konusu sizin çocuklarınızın gelecek sorunu, kampus daha rantabl ve ileriye dönük proje olarak yapılmalı. Dar alana sıkıştırılmamalı…

Kaymakamlık olarak arzu edilen hizmetlerin sağlanması için gereğini yaparız.

Ereğli’de her şey tozpembe görünüyor. Ama Ereğli’de çok sorun var. Bu noktada Kentin Mozaiğini oluşturan Kent Konseyi’ne çok görev düşüyor.” Dedi.

POSBIYIK: YANINIZDAYIZ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyelerini makamında karşıladı. Yapılacak çalışmalarda yanımızda olacağını ifade eden, Belediye Başkanı, Kent için projeler üretin. Biz belediye olarak gereken desteği vermeye hazırız. Ereğli’de çevre konusu, diğer sosyal, kültürel ve ekonomik konularda Kent Konseyi başarılabilir önerileri ile ufkumuzu açacaktır. Buna inanıyorum.” Dedi.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğ.Amr .Özden Yazıcıoğlu’na yapılan ziyarette Ereğli’mizin  sorunları ve Kampus konusunun yanı sıra, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun da ifade ettiği ; Kentin çok eksiği olduğu, bunun için kent Konseyi’ne önemli işlevler düştüğü görüşü dikkatimizi çekti.

Bu ziyaretler sonrasında bizlerde tüm görüş alışverişlerinden ortaya çıkan ana fikir doğrultusunda, Yeni Yönetim olarak Ereğli’nin yarım kalmış, ya da henüz projelendirilmemiş sorunlarını saptayıp, İlgili; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığın ve Karadeniz Bölge Komutanlığına iletip, Kent bilincinin ortak akıl etrafında neler yapılması konusunu ele alacağımızı dile getirdik.

Göreve geldiğimiz kısa sürede İlgililerden, Karadeniz Ereğli’nin yığınla biriken sorunları olduğunu maalesef üzülerek öğrendik. Ereğli’de bulunan STK, Meslek Örgütleri, Odalar, Eğitim kurumlarının da desteği ile çözüm üreterek, kolektif anlayış içinde yaşadığımızı yere olan sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi, Ereğli halkına sağıyla duyurur, herkesi Kent Konseyi’yle ortak çalışmaya davet ediyorum.